Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü icra gönderdi, Amedspor'un tüm gelirlerine el konuldu

TFF 2. Lig takımlarından Amed Sportif Faaliyetler’e üst üste kötü haberler geldi. Yeşil-kırmızılı kulübe futbolcu transferi ve stat kiralama ücretlerini ödemediği gerekçesiyle icra geldi

Fotoğraf: amedspor.com.tr

2. Lig Beyaz Grup’ta şampiyon olarak 1. Lig’e yükselen Keçiörengücün’nden transfer edilen Muhammed Yılmaz’ın bonservis ücretini ödemeyen Amed Sportif Faaliyetler’e icra gönderildi.

100 bin TL'den oluşan bonservis bedelini ödemediği için Amedspor’un TFF nezdindeki gelirlerine icra konulduğu kaydedildi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde de Spor Genel Müdürlüğü’nün, Yeni Diyarbakır Stadyumu’nun kiralama bedelini ödemediği gerekçesiyle Amedspor’a karşı icra işlemi başlatarak kulübün TFF ve Spor Toto’daki gelirlerine 240 bin lira icra koyduğu belirtildi. 

Amedspor, yaşanan bu gelişmeler üzerine kulübün Facebook hesabından bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada, "Diyarbakır Stadı’nda oynadığımız maçların kira bedeli için ödeme yapılmadığı gerekçesiyle Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce kulübümüze icra gönderilerek kulüp gelirlerine el konulmuştur. Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Fenerbahçe’den sonra bünyesinde en çok lisanslı sporcu bulunduran ve yaptığı çalışmalar ile kentimizde yaşayan binlerce genci spora yönlendirmeyi başaran Amedspor’a yardımcı olup yükünü hafifletmek yerine gönderdiği icra ile kulübümüze çok zor durumda bırakmıştır. Baktığımız zaman başka bir kentte gençlik ve spor il müdürlüklerinin kentlerindeki kulüplere böylesi ağır bir yaptırım uygulandığına dair benzeri bir durum görülmemektedir" ifadelerine yer verildi.

Devletin vatandaşın vergilerle yaptırdığı stadın var olma amacının insanları spora yönlendirmek ve sporun gelişiminin sağlanmasına katkı sunmak olduğu belirtilen açıklamada, "Kentlerin spor organizasyonundan sorumlu olan kurumların çalışma şeklinde ve özünde bu vardır. Pratiğinin de böyle olması gerekmektedir. Kulübümüzün de birçok spor kulübü gibi maalesef ödeme yapmakta zorlandığı bir gerçektir. Ancak bilinsin ki Amedspor olarak geçmişte olduğu gibi er yada geç ödemenin yapılacağını belirtiyoruz" söyleminde bulunuldu.

 

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU