Saldırıya uğrayan Selçuk Özdağ: Bahçeli'nin neden kınamadığını anlamış değilim

"Doktorlar mucize eseri kurtuldunuz dediler. 3-4 dakika geç kalınsa ölebilirmişim”

Fotoğraf: AA

Evinin önünde silahlı ve sopalı saldırıya uğrayan  Gelecek Partisi Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sitem ederek “Sayın Bahçeli'nin bunu neden kınamadığını anlamış değilim. En azından beni araması gerekiyordu” dedi.

T24’te Murat Sabuncu’ya konuşan Özdağ, Twitter’da Bahçeli’ye ilişkin olarak paylaştığı mesajlarla ilgili şunları söyledi:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uzun zamandır muhalefet partilerine ajan, hain, PKK'lı, FETÖ'cü gibi ithamlarda bulundular. Bu uygun değildi. Ben de bir tweet dizisi hazırladım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saldırı nasıl oldu?

Özdağ, saldırıya dair de şunları kaydetti:

Abdullah Öcalan'ın mesajı yayınlandığında Anadolu Ajansı'nda, 'Olumlu buluyorum' diyen kimdi? Sonra MHP'liler bana mesajlar yazdılar. Tabii ben de kendisine, o zamanlar Sayın Cumhurbaşkanı'nı hainlikle suçlayan videolarını koydum, şimdi buna ne diyeceksiniz dedim. Daha sonra ise o gün Cuma namazına gitmek üzere evimden çıktım. Bahçe kapısına çıkınca solumda genç bir şahıs gördüm. Gönlüme bir problem düştü. Sırtımda paltom vardı. Tam arabaya gelirken iki kişi bacaklarıma vurdu ve düşürmek istediler beni. Ben düşmedim. Apartman bahçesinin bir ucundan diğer ucuna bunlarla dövüşerek gittik. Üzerimde silah yoktu, arabada silah vardı. Şoförüm bunları görünce biri kafasına silah dayıyor. Daha sonra o şahıs bana doğru geldi ve silahı bana doğrulttu. Bu sırada şoförüm arabadaki silahı alarak dışarı çıktı. 4 kişiydiler. Benim demecimi Orhan Uğuroğlu gazetesinde köşe yazısı olarak yayınladı. Aynı gün ona da saldırdılar. Bizi susturmaya çalıştılar.

“Korku yayarak muhalefeti susturma hamlesi”

Özdağ, şöyle devam etti:

Ben 12 Eylül öncesinde Ülkücü Gençlik Lideri'yim. 3 dönem milletvekilliği görevinde bulundum. Daha sonra ise Sayın Davutoğlu'na yapılanı kabullenemedim ve sonra yavaş yavaş tasfiye edilmeye başlandım. Şimdi ise bunlar iktidarlarını kaybetmemek için birlikte istemeyerek yolculuk yapıyorlar Murat Bey. Korku yayarak muhalefeti susturma hamlesiydi. Kimse en ufak bir eleştiri yapmasın istiyorlar. Vatandaşın tercihinde değişiklik yapması bunları çok ciddi rahatsız ediyor.

Özdağ, Bahçeli için de “Sayın Bahçeli'nin bunu neden kınamadığını anlamış değilim. En azından beni araması gerekiyordu. Ben o hareketin bence bir ismiyim. Ömrüm boyunca hep insanlara yardım ettim. Doktorlar mucize eseri kurtuldunuz dediler. 3-4 dakika geç kalınsa ölebilirmişim” ifadelerini kullandı.

 

T24, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU