Azerbaycan piyangosunu da Demirören yönetecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kararnameyi imzaladı

Fotoğraf: AA

İtalyan ortağıyla Varlık Fonu'nun 10 yıl süreyle Milli Piyango'nun işletme hakkını devralan Demirören Grubu, bu kez Azerbaycan'a giriyor. Azerbaycan hükümeti, devlete ait piyango şirketinin yönetimini Demirören'e verecek.

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre Demirören Grubu'na ait YMT Şans BV adlı şirket, Bakü yönetimine ait piyango şirketi Azerlotereya'yı devralacak. Önümüzdeki 6 ay içinde yönetim devri gerçekleşecek. İlgili kararname Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından da imzalandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şaibe iddiları

Milli Piyango İdaresi'nin lisans hakkı; Piyango, Hemen-Kazan, Sayısal Loto, Şans Topu, On Numara ve Süper Loto oyunları ile benzer şans oyunlarına ilişkin lisans düzenleme hakkı 49 yıl süreyle Türkiye Varlık Fonu'na devredilmişti.

Türkiye Varlık Fonu'nun açtığı ihale sonucunda ağustos ayından itibaren 10 yıl boyunca Milli Piyango, Demirören ve İtalyan ortağının Sisal-Şans Ortak Girişimi tarafından işletilecek. Bu satışın ardından Milli Piyango'nun çekilişleriyle ilgili bazı iddialar daha sık gündeme gelmeye başladı. Özellikle bazı CHP'li vekiller şaibe iddalarını Meclis'te dile getirdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz Çılgın Sayısal Loto oyununda 18 ve 23 Kasım tarihli çekilişlerde 6 sayıdan 4’ünün aynı gelmesi üzerine “Bu durum 5 trilyon 437 milyar 710 milyonda bir ihtimal. Bu rakamların denk gelme ihtimali neredeyse imkansız. Milli Piyango talih kuşunun tüylerini yoluyordu. Özelleşince talih kuşu rahmetli oldu” demişti.

Daha önce de 5 sayı aynı gelmişti

Sayısal Loto geçen haziran ayında da benzer bir çekiliş sonucu ile gündeme gelmişti. 6 Haziran ve 27 Haziran'da yapılan çekilişlerde kazanan 5 numara da aynı olmuştu.

Haziran ayında da 49 sayıdan 6 top çekiliyordu ve 21 gün arayla yapılan iki çekilişte 5 sayının aynı olmasının 3.5 trilyonda bir ihtimal olduğu hesaplanmıştı.

 

 

Dünya, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU