İzmir'de sahte içki şüphesiyle hastaneye kaldırılan 2 kişi yaşamını yitirdi

İzmir'de metil alkol zehirlenmesi belirtisiyle hastaneye kaldırılan iki kişi hayatını kaybetti

İzmir'de sahte içkiden ölümlerin artışa geçtiği 9 Ekim 2020'den bu yana metil alkol zehirlenmesi nedeniyle ölen kişi sayısı 42'ye ulaştı / Fotoğraf: AA

Yılbaşı akşamı yakınları tarafından sahte alkol zehirlenmesi şüphesiyle İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen ve tedavisi yoğun bakımda süren N.K, gece saatlerinde hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dün alkol tükettikten sonra fenalaşarak aynı hastaneye getirilen E.İ de müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

N.K. ve E.İ'nin cenazeleri otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İzmir’de sahte içkiden ölüm sayısı 42 oldu

İzmir'de sahte içkiden ölümlerin artışa geçtiği 9 Ekim 2020'den bu yana metil alkol zehirlenmesi nedeniyle ölen kişi sayısı 42'ye ulaştı.

“Vergiler düşürülsün” çağrısı yapılmıştı

Sahte içkiden kaynaklı ölümlerin artması üzerine, kaçak içki üretiminin artmasında ÖTV artışının etkisi olduğunu hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Sahte içki üretenlerin ve bu nedenle hayatını kaybedenlerin bir hayli arttığı göz önünde bulundurulduğunda, bu yıl alkollü içkilerde ÖTV artışı yapılmamalı. ÖTV artışının kaçak alkole yönelimde büyük oranda etkisi olduğu unutulmamalı” uyarısında bulunmuştu.

Türkiye Tekel Bayileri Platformu da (TTBP) sahte içki nedeniyle artan ölümlere ilişkin açıklama yapmıştı.

TTBP İstanbul Yöneticisi Özdal Penzeroğulları, medyanın tekel esnafını hedef alan tutumunu eleştirirken, “Sahte içki nedeniyle yaşanan ölümlerin sebebi esnaf değil, yüksek vergi” demişti. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU