"Annelik içgüdüsüne dair emare göstermeyen" kutup ayısı, iki yavrusunu terk etti

Yavrular kritik dönemi atlattı

Kutup ayılarının sayısının 22 bin ila 31 bin olduğu tahmin ediliyor (Gelencik Hayvanat Bahçesi)

Rusya'da annelerinin terk ettiği talihsiz iki yavru kutup ayısına hayvanat bahçesi görevlileri annelik yapmaya başladı.

Biri dişi biri erkek iki yavru kutup ayısı 2020 Aralık'ının başlarında dünyaya geldi. Hayvanların hayatını sürdürdüğü Gelencik Hayvanat Bahçesi'nin müdür yardımcısı Yelena Milovidova, Seryozhka adlı 7 yaşındaki annenin, doğumdan sonrası için hazırladıkları sığınağı reddettiğini ve annelik içgüdüsüne dair emare göstermediğini söyledi. Milovidova sözlerine şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yavruları götürmek zorunda kaldık. Ben de dahil 6 görevli yenidoğan kutup ayılarına annelik yaptık. Sıcak kaldıklarından ve yeterince süt içtiklerinden emin olmak için onları hiç durmadan izledik.

Erkek ayılar yavruların yetiştirmelerinde hiç rol almazken, anneler kör, minik ve çaresiz doğan yavruları ilk birkaç haftada bakıp beslemede kritik öneme sahip.

Milovidova, son 50 yılda anne yardımı olmadan esaret altında büyütülen 20'den daha az sayıda kutup ayısı bulunduğunu belirtip “Bu bizim için benzersiz, dünyanın geri kalanı için inanılmaz derecede değerli bir deneyim” ifadelerini kullandı.

 

wr-750.jpg
(Gelencik Hayvanat Bahçesi)

 

Siberian Times'ın haberine göre, hayvanat bahçesi görevlileri, normal şartlarda anne sütüyle sağlanan yavrular için hayati derecede önemli ilk bağışıklık desteğini elde etmek için ilginç bir yola başvurdu. Görevliler Seryozhka'yı kan vermesi için eğitti. Bu sayede alınan kanla oluşturulan serumu kullanarak yavruların bağışıklığı güçlendirildi.

İsimleri hala konulmayan yavru kutup ayıları gözlerini son zamanlarda açmaya başladı. Yavrular hayati tehlikeyi atlattığı için bakıcıların sayısı 4'e düştü.

 

Independent Türkçe, Siberian Times

DAHA FAZLA HABER OKU