"Bizon adamın" avukatı: Müvekkilim Trump’ın çağrısına uydu, affedilmeli

"Müvekkilim Başkan Trump’ın sayısız mesajını ciddiye aldı. Başkan’a inandı. Milyonlarca diğer Amerikalı gibi Chansley de hayatında ilk defa sesinin duyulduğunu hissetti”

33 yaşındaki Chansley, ABD Kongresi’ndeki ayaklanmada boynuzlu kürküyle dikkat çekmişti (AFP)

ABD Kongresi’nde geçen hafta yaşanan ayaklanmada boynuzlu kürküyle dikkat çeken “bizon adam” Jacob Chansley’nin avukatı, müvekkilinin ABD Başkanı Donald Trump tarafından affedilmesi gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“QAnon Şamanı” lakabıyla da tanınan 33 yaşındaki Chansley’nin avukatı Al Watkins, Kongre’yi işgal eden müvekkilinin de aralarında olduğu kalabalığın Trump’ın çağrısıyla hareket ettiğini belirterek Başkan’ın gelecek hafta görevi devretmeden önce Chansley’i affetmesi çağrısı yaptı.

Watkins, “Başkan’ın sözleri ve davetinin bir anlamı olmalı. Müvekkilim Başkan Trump’ın sayısız mesajını ciddiye aldı. Başkan’a inandı. Milyonlarca diğer Amerikalı gibi Chansley de hayatında ilk defa sesinin duyulduğunu hissetti” dedi.

Cumartesi günü teslim olan Chansley, kamu düzenini bozmak ve mülke zarar vermek suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

Avukat, olaylar sırasında Chansley’nin silahsız olduğunu ve şiddete başvurmadığını belirterek “Başkan’ın Bay Chansley’yi ve aynı görüşteki diğer kişileri, onurlu niyetlerle Başkan’ın davetini kabul eden barışçıl bireyleri affetmesi uygun olacaktır” diye konuştu.

Watkins, "Bay Chansley ABD ordusunda onurla görev yapmış bir Amerikalı. Hiçbir sabıkası yok. Doğayı seven, düzenli meditasyon ve aktif olarak yoga yapan bir adam” ifadelerini kullandı.


Independent Türkçe, New York Post, Business Insider

DAHA FAZLA HABER OKU