HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar'dan "aşı" açıklaması: Sıramız geldiğinde aşı olacağız

HDP'den yapılan açıklamada, "Bu davet daha önce belirlenen risk grubu, kronik hastalar ve sağlık çalışanları için düzenlenen aşılama programına uygun değildir" denildi

Fotoğraf: AFP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, siyasi parti liderlerine aşı çağrısında bulunmuştu.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, yapılan aşı çağrısına ilişkin açıklama yaptı.

HDP'den yapılan açıklamaya göre, eş başkanlar Buldan ve Sancar'ın ortak yazılı açıklamasında, Kovid-19 aşılama programının 14 Ocak'ta uygulanmaya başlandığı hatırlatılarak, "En kısa sürede en etkili bağışıklamanın bir an önce başarılması için her türlü imkanın kullanılmasını umut etmekteyiz" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın siyasi parti başkanlarını, Meclis Başkanı'nı ve Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı kamuoyu önünde aşı olmaya davet ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonumuz ile yaptığımız değerlendirmeye göre, bu davet daha önce belirlenen risk grubu, kronik hastalar ve sağlık çalışanları için düzenlenen aşılama programına uygun değildir. Bu nedenle herkesin belirlenmiş risk öncelik sırası ile aşılanması, sürecin hızlıca ve etkili bir şekilde devam etmesi gereklidir. Bizler, risk ölçüleri içerisinde sıramız geldiğinde aşı olacağımız bilgisini kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam MYK toplantısı sonrası Ankara'da aşı yaptırmıştı. Siyasi parti liderine yapılan çağrı sonrası MHP lideri Devlet Bahçeli ve İYİ Parti lideri Meral Akşener de bugün aşı yaptırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, sırasını bekleyeceğini ve öncelikle sağlık çalışanlarına aşı yapılması gerektiğini ifade etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU