AK Partili Döğücü ile İBB Sözcüsü Twitter'da atıştı

Döğücü “2. Başlama Töreni” adıyla bir algı süreci yönetiliyor" derken Ongun hattın İmamoğlu döneminde tekrar başlatıldığını hatırlattı

Fotoğraflar: İBB-Twitter

İBB Sözcüsü Ongun ile Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü Twitter'da atıştı

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı, 2. TBM Kazı Başlama Töreni İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nunda katılımıyla Sancaktepe’de gerçekleşti.

İmamoğlu çalışmayı Twitter hesabından şöyle duyurdu:

Döğücü'den eleştiri

Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü de törenin ardından bir dizi paylaşımda bulunarak İmamoğlu eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Döğücü paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

Ne güzel söylemiş atalarımız: “ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.” Bugün Sancaktepe’de “2. TBM Kazı Başlama Töreni yapılan” Çekmeköy – Sancaktepe – Sultanbeyli metro hattının iş bitirme süresi 1024 gün yani 34 ay olarak belirlenmişti. Ortada laf çok, iş yok!

Yeniden Başlama Töreni olarak gerçekleştirilen ilk programdan bu yana 14 ay geçti. Sözde 8 adet TBM çalıştırılacak projede 4 adet TBM 2019’dan beri bekletildi. Bir türlü sağlanamayan gerekli ilerlemeyi kamufle etmek için “2. Başlama Töreni” adıyla bir algı süreci yönetiliyor.

Soruyoruz! Tamamlandığında tek yönde saatte 35 bin insanımıza ulaşım imkânı sağlayacak ve bölge insanımızın sabırsızlıkla beklediği Hastane – Sarıgazi–Taşdelen-Yenidoğan aksı plan dışı bırakıldı mı? Bırakıldıysa neden? Yoksa cevap almak için bir 14 ay daha mı bekleyeceğiz?

İBB’nin açılış törenleriyle gölgelediği gecikme ve başarısızlığının bedelini bugün Sancaktepe ve İstanbul halkı ödüyor. Sonuç: hüsran. Realite: başarısızlık. Sancaktepe ve İstanbul bunu hak etmiyor.

Ongun'dan cevap

İBB Sözcüsü Murat Ongun da Döğücü'ye Twitter üzerinden yanıt verdi. Ongun paylaşımında "2017’de durdurduğunuz projenin %4’ü yapılmıştı. Başkan Ekrem İmamoğlu bu hattı 7 Ocak 2020’de tekrar başlattı ve bugün %30’u tamamlandı. Tweetiniz, bu hat için gece gündüz çalışan emekçilerin ve projedeki finansman sorunlarını çözerek yeniden canlandıranların hakkını yemiştir" ifadelerini kullandı.

 

Döğücü de Ongun'un tweetini alıntılayarak verdiği yanıtta şunları kaydetti:

Murat Bey; 1)Hattın yapım işleri başlama törenine katıldım. 7 Ocak 2020 değil, 26 Kasım 2019’du.

2)İddia ettiğiniz tamamlanma oranına iptal edilen Yenidoğan-Hastane aksı dahil mi?

3)Emekçi demişsiniz; haksızca işten attığınız İBB önünde nöbet tutan emekçileri de konuşalım mı?

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU