WhatsApp'tan Türkiye'deki kullanıcıları için özel açıklama: Mesajlarınızı göremiyoruz

Açıklamada "Türkiye’deki kullanıcılarımıza, WhatsApp'ın ve Facebook’un mesajlarınızı göremediğini tekrar teyit eden özel bir durum mesajı göndermeye başlıyoruz" ifadeleri kullanıldı

Fotoğraf: AA

Gizlilik sözleşmesinde güncelleme yapmasının ardından kullanıcıların tepkisini çeken WhatsApp, Türkiye'deki kullanıcılarına özel bir mesaj yayımladı. 

WhatsApp bu sabah Türkiye’deki kullanıcılarının uygulama ekranlarında özel bir duyuru yayınlayarak, Hizmet Politikası ve Gizlilik Kuralları ile ilgili detayları tekrar hatırlattı. Şirket ayrıca şu açıklamayı yaptı:

Gizlilik Politikamız hakkında paylaştığımız son güncellemeden bu yana Türkiye'deki kullanıcılarımızdan birçok soru aldık ve bu soruları yanıtlamak istiyoruz. Bu sabah itibariyle Türkiye’deki kullanıcılarımıza, WhatsApp'ın ve Facebook’un mesajlarınızı göremediğini tekrar teyit eden özel bir durum mesajı göndermeye başlıyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

WhatsApp, kullanıcılarına hikaye paylaşımı üzerinden şu mesajları paylaşıyor:

Gizliliğinizi korumaya kararlıyız.

Kişisel sohbetleriniz uçtan uca şifreli oldukları için WhatsApp bunları okuyamaz ve dinleyemez.

WhatsApp paylaştığınız konumu göremez.

WhatsApp kişilerinizi Facebook ile paylaşmaz.

Facebook'un Türkiye Direktöründen açıklama

Facebook'un Türkiye Direktörü Derya Matraş da Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada söylentilerin aksine Whatsapp’ın Facebook’a veri paylaşımı uygulamalarını değiştirmeyeceğinin altını çizerek WhatsApp ve Facebook'un kullanıcıların mesajlarını kesinlikle okumadığını vurguladı.

Matraş, kişisel mesajların, aramaların, fotoğraf, video gibi medya gönderilerinin her zaman uçtan uca şifreleme ile korunduğunu belirtirken, WhatsApp ve Facebook'un bu bilgileri 'okuması' gibi bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU