Hindistan polisi, zanlıya ve onu tutuklayan memura fotoşopla maske giydirince alay konusu oldu

Gorakhpur polisi ilk başta ne polisin ne de şüphelinin maske taktığı orijinal fotoğrafı paylaşırken, bu durum sosyal medya kullanıcılarının sert eleştirilerine yol açtı

Arşiv: Son tarım reformlarına karşı 14 Aralık 2020'de Allahabad'da düzenlenen bir protesto sırasında polis öğrencileri gözaltına alırken (AFP)

Hindistan'ın en kalabalık eyaleti Uttar Pradeş'te bir polis teşkilatının, bir kişinin tutuklanışını gösteren fotoğrafa dijital ortamda maske eklemesi hem güldürdü hem de endişeye yol açtı.

Gorakhpur polisinin pazar günü paylaştığı tweet'te ne tutuklamayı yapan memurun ne de zanlının maske taktığı orijinal fotoğrafı yayımlaması, koronavirüs protokollerinin ihlali nedeniyle sosyal medya kullanıcıları tarafından ağır biçimde eleştirilmişti.

Birçok Hint eyaleti gibi Uttar Pradeş de nisan ayında halkın evleri dışında sürekli maske takmasını zorunlu kılan bir kararı yürürlüğe koymuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk eleştiriler bölge polisinin fotoğrafı silmesine neden olsa da mesele burada bitmedi. Kısa bir süre sonra görüntü polisin hesabında tekrar paylaşıldı: Bu kez hem memurun hem de zanlının yüzüne epey bariz bir şekilde fotoşopla maske yerleştirilmişti.

Fotoğraftaki değişikliği fark eden Twitter kullanıcılarından kısa sürede fotoşop işinin kalitesi başta olmak üzere polise yönelik alaycı paylaşımlar geldi.

Bir kullanıcı, "Dijital Hindistan'ı kimse @gorakhpurpolice kadar iyi tanıtamaz" diye yazdı.
 


Bir diğer kullanıcısıyla, "Vay, @gorakhpurpolice. Yönteminizi sevdim" paylaşımında bulundu.
 


Polis daha sonra ikinci görüntünün bulunduğu iletiyi de sildi.
 


Gorakhpur'dan üst düzey polis memuru Jogendra Kumar, Indian Express'e verdiği röportajda şöyle konuştu:

Bu, maske takmama hatasını düzeltmeye çalışırken işleri daha da kötü hale getirdiğini fark etmeyen polis memurunun yaptığı gerçek bir hataydı.

Olayı öğrenince bahsi geçen polis memurunu arayıp sorguladım da. Bunun gerçek bir hata olduğunu söyledi ve ağlamaya başladı. Bir hata yaptığını kabul etti. Bununla birlikte bir polis müfettişinden konuyu araştırmasını istedim. Gereken işlem yapılacak.

Şimdiye kadar 10 milyondan fazla koronavirüs vakası bildiren Hindistan, salgında ABD'nin ardından ikinci sırada yer alıyor. Hastalık nedeniyle 151 binden fazla can kaybının yaşandığı ülke, 1,3 milyarlık nüfusunu Kovid-19'dan koruma amacıyla aşılama çalışmalarına 16 Ocak'ta başlayacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU