Çin aşısı CoronaVac sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı

Uygun şartları taşıyan sağlık çalışanlarının sisteme tanımlanmasıyla, Sağlık Bakanlığı tarafından ilgili kişilere bildirim yapılacak

Fotoğraf: AA

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca analizleri tamamlandıktan sonra "Acil Kullanım Onayı" verilen CoronaVac aşısı, sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

Türkiye'ye Çin'den getirilen CoronaVac aşılarının sağlık çalışanlarına uygulanması için Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS) "aşı randevu" bölümü eklendi.

Uygun şartları taşıyan sağlık çalışanlarının sisteme tanımlanmasıyla, Sağlık Bakanlığı'nca ilgili kişilere bildirim yapılacak.

Sağlık çalışanları, MHRS'den aile hekimlikleri ya da hastanelerden randevu alarak veya bağlı bulunduğu sağlık kuruluşunda Kovid-19 aşısı yaptırabilecek.

Aşıların üzerindeki karekod sayesinde, ismine tahsis edilen kişi dışında aşının kullanılması mümkün olmayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk aşı Bakan Koca'ya

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun dün aşı için onay vermesinin ardından ilk CoronaVac aşısı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya ardından Bilim Kurulu üyelerine uygulandı.

Koca, aşının ardından yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağını inanıyorum. Bu hastalıktan korunmanın en önemli yollarından biri aşı. Eski hayatımıza dönmek için aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor" idadelerini kullandı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU