11 yaşındaki ‘deha’ Google mühendislerini şaşırttı

Katıldığı teknoloji festivalinde bilgisayar programcılığı alanında büyük yeteneği olduğu keşfedilen Faslı çocuk Google mühendislerinin dikkatini çekti.

Orta halli bir ailenin çocuğu olan Eider Mutii (11), Fas’ın Tiznit kentinde düzenlenen Uluslararası ‘DevFest’ Teknoloji Festivali’nde sergilediği hünerlerle dünyaca büyük şirketlerin merceğine girdi. 

Kendi çabalarıyla 5 program dili öğrendi

Küçük yaşta bilgisayara merak salan Mutii’nin  sadece internet üzerinden izlediği derslerle başta ‘Phyton’ olmak üzere 5 program dilini bildiği öğrenildi. Festivalde örnek programlama etkinliğine katılan 11 yaşındaki çocuğun yetenekleri, Google’ın tecrübeli mühendisleri tarafından büyük ilgi gördü. 

''Benim için çok kolaydı''

Festival sonrası kendisine soru yönelten bir gazeteciye ‘Phyton’ u öğrenmek benim için kolaydı. Bu dil yapay zekayla alakalı her teknolojik alanda kullanılabiliyor. 

Ancak ‘Phyton’ Mutii’nin tek bildiği yazılım dillerinden değil. Faslı çocuk 1 yıl içinde ‘html’, ‘Java’, ‘C,’ ‘++C’ ve ‘Scratch’ gibi program dillerini öğrendiğini söyledi.

 

Amerikan Büyükelçiliği sosyal medya hesabından paylaştı

Amerika’nın Fas’ın Rabat kentindeki büyükelçiliğine ait Facebook hesabı, Google’ın dikkatini çeken Eider’i paylaştı.

 

 

Google ve diğer büyük şirketler odağına aldı

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Google’ın yetkilileri ise 11 yaşındaki dehanın parlak bir programcılık geleceği olacağı konusunda şüphelerinin olmadığını belirtti. Eider Mutii’ye çalışmalarını geliştirebilmesi için son teknoloji ‘Macintosh’ bilgisayarı hediye edildi. 

İngilizce’den sonra Almanca öğrenmeye başladığını söyleyen Mutii, büyüyünce Amerika, İngiltere ya da Almanya’da üniversite okumak istediğini söyledi.

DAHA FAZLA HABER OKU