Erdoğan'dan sosyal medya şirketlerine: Cezalar kesilmeye başlayınca kuzu olmaya başladılar

Erdoğan, Türkiye'de ofis kurmayan sosyal medya şirketlerine kesilen cezalar hakında değerlendirmede bulundu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnsanımızın hak ve hukukunu gözetmede kendilerini hukukun üstünde gören sosyal medya şirketlerinin baskılarına boyun eğmeyeceğiz" diyerek, "Burada ofis kurma ama buradan reklamlarla, her şeyiyle paraları al, topla ve Türkiye'yi adeta bir soygun cennetine çevir, yok böyle bir şey. Cezalar kesilmeye başlayınca onlar da kuzu olmaya başladılar. Ödeyeceksin" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği Medya Oscar Ödülleri Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi evlatlarını Paris'e, Londra'ya, Brüksel'e tatile gönderenler olduğunu ifade ederek, “Analarından kopardıkları Kürt çocuklarını ölüme yolladılar" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Türkiye, teröre, şiddete gözünü kan ve kin bürümüş katil sürülerine karşı yürüttüğü mücadeleyi anaların da desteğiyle zafere taşıyacaktır. Lafa gelince demokrasiyi, çocuk ve kadın haklarını, özgürlükleri kimseye bırakmayanlar, evlatları dağa kaçırılmış annelere sahip çıkmadı. Kandil'deki teröristlerin reklam ajansına dönüşen kimi medya kuruluşları bırakın Diyarbakır annelerine destek vermeyi, yaptıkları haberlerle bu masum eylemi itibarsız hale getirmeye çalıştı."

Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan ailelerin terör ve şiddet konusunda Türkiye içindeki ideolojik bağnazlığın ortaya çıkmasını sağladığını kaydeden Erdoğan, sosyal medya şirketlerinin tutumunu da eleştirdi.

Erdoğan şunları söyledi:

Türk mahkemelerinin terörü ve şiddeti öven hesaplarla ilgili kararlarının hemen hiçbirini uygulamadılar. Sosyal medya lincine uğrayan insanların mağduriyetini giderecek hiçbir çabanın içine girmediler. Nasıl ülkemiz sınırları içinde teröre izin vermiyorsak, sanal dünyada da terör propagandasına, terörün zemin kazanmasına müsaade edemeyiz. İnsanımızın hak ve hukukunu gözetmede kendilerini hukukun üstünde gören sosyal medya şirketlerinin baskılarına boyun eğmeyeceğiz.

“Boyun eğmeyeceğiz”

Erdoğan, "İnsanımızın hak ve hukukunu gözetmede kendilerini hukukun üzerinde gören sosyal medya şirketlerinin baskılarına boyun eğmeyeceğiz” diye konuşarak şunları kaydetti:

Burada ofis kurma ama buradan reklamlarla, her şeyiyle paraları al, topla ve Türkiye'yi adeta bir soygun cennetine çevir, yok böyle bir şey. Cezalar kesilmeye başlayınca onlar da kuzu olmaya başladılar. Ödeyeceksin.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU