Mısır’dan İsrail’in yeni yerleşim planına tepki

Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ve sağcı politikalarının eşi görülmemiş bir destekçisi olmuştu

Kudüs yakınlarındaki Ramat yerleşiminde inşa edilen yeni birimler. (EPA)

Mısır Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, İsrail’in Batı Şeria'da 800 yeni yerleşim birimi inşa edilmesi onayını “uluslararası meşruiyet kararlarının yeni bir ihlali olması sebebiyle” kınadı.

DPA’nın aktardığına göre Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Hafız konuya dair şunları söyledi:

"Çeşitli uluslararası taraflar Filistin ve İsrail arasındaki müzakereleri yeniden canlandırmaya yönelik aralıksız çaba gösterirken, bu kadar sık ​​adımların iki devletli çözüm fırsatını baltalaması ve bu adımlardan kaynaklanan olumsuz etkilerin bölgenin güvenliğine ve istikrarına da yansıması konusunda endişeliyiz."

İsrail'in yeni yerleşim birimlerinin inşa edilmesine yönelik duyurusu, Joe Biden’ın göreve gelmesinden yaklaşık bir hafta önce yapıldı. Yerleşim alanlarının genişlemesinin, iki devletli çözümün ve İsrail-Filistin çatışmasının sona ermesinin güçlü bir destekçisi olan yeni Başkan Biden ile çatışma yaşanmasına neden olabileceği belirtiliyor.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ve sağcı politikalarının eşi görülmemiş bir destekçisi olmuştu. İsrailli ve Filistinli diplomatlar şu an Biden'ın ABD politikalarını Trump öncesi haline döndürüp döndürmeyeceğini yakından takip ediyorlar.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU