James Bond: David Bowie'nin kötü karakteri canlandırmaktan vazgeçme nedeni neydi?

David Bowie hem müzik hem de sinema açısından son derece önemli bir figürdü ancak az kalsın Bond’un kötüsünü canlandıracağı muhtemelen çok az hayranı tarafından biliniyor

Bahsi geçen rolü Christopher Walken canlandırmıştı (AFP)

David Bowie hem müzikte hem de sinemada pek çok kişi tarafından bilinen önemli yapımlara imza atmıştı ve attığı her adım sıkı takipçileri tarafından dikkatle izlenmişti. Ancak en sıkı hayranlarının dahi göz ardı etmiş olabileceği bir ayrıntı söz konusu olabilir. 

James Bond filmleri pek çok farklı yıldızı beyaz perdeye getirmiş ve pek çoklarının ismi de sinema tarihinin en önemli yapımlarından biri olan bu seriyle anılmıştı. David Bowie de bu isimlerden biri. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bond karakterini canlandıran ünlü oyunculardan Roger Moore’un son Bond macerası Bir Cinayete Bakış’ın (A View to a Kill) kötü adamı Max Zorin, 007 kötülerinin standartlarında bile kulağa çılgınca gelen kapasitede bir adamdı. Kimsenin mikroçip üretimindeki tekeliyle rekabet edememesi için San Francisco’da yapay bir depreme neden olmak isteyen biri olan Zorin’i Christopher Walken mükemmel biçimde canlandırarak övgüleri toplamıştı.

Her ne kadar teknoloji alanında önemli bir iş insanı olan Zorin rolünü kapan oyuncu Walken olsa da esasen bu karakter için düşünülen isim Davi Bowie’ydi. Filmin oyuncu kadrosunda bir diğer müzik efsanesi Grace Jones’un yer almasının gerekçesi de muhtemelen bununla alakalıydı. İkilinin Bir Cinayete Bakış’ın yapımı sırasında yakın bir ilişkisi vardı. 

Screen Rantîn haberine göre Bowie’nin rolü geri çevirdiği bir kısım hayranı tarafından bilinse de bunun ardındaki sebep hep biraz gölgede kalmıştı. Bu gerekçeye dair öne sürülen iddialardan biri Bowie ve Moore arasındaki bir kişisel meseleye dayanıyor.

Bowie’in bahsi geçen filmin yapımından yıllar önce İsviçre’nin kuytu dağlarına şöhretinden kaçmak için gitmişti. İddiaya göre Bowie orada bir köşkte inzivaya çekilerek vaktini geçirmeyi planlıyordu. Ancak köşk Bowie’nin komşusu Moore’un onu rahatsız etmesini durduracak kadar da uzakta değildi. Söylenene göre Moore, Bowie’nin çay, içki veya sohbet için istemeden de olsa inzivasını mahvetmişti. Görünüşe göre bu sıkıntılı ilişki Bowie’nin rolü nihayetinde reddetmesine varmıştı. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU