II. Dünya Savaşı'ndan kalma "antika" bomba, 12 yaşında bir çocuğun ölümüne yol açtı

Adli tıp, Asher Hurley isimli çocuğun "baş, gövde ve uzuvlarda" delici yaralanmaların sonucunda hayatını kaybettiğini duyurdu

Fotoğraftakine benzeyen MK2 model bir el bombası ABD'deki Abingdon kasabasında patladı (Federal Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu)

ABD'li yetkililer, Virginia eyaletinde bir çocuğun 23 Aralık'ta, etkisiz hale geldiği sanılan antika el bombasının patlamasıyla hayatını kaybettiğini açıkladı.

Adli tıp, Asher Hurley isimli çocuğun "baş, gövde ve uzuvlarda" delici yaralanmaların sonucunda hayatını kaybettiğini duyurdu. people.com'un aktardığına göre, çocuğun ölüm şekli kayıtlara kaza olarak geçse de yetkililer araştırmayı sürdürüyor.

El bombasını satın alan kişinin Hurley olup olmadığı henüz belli değil. Ancak Federal Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu (ATF), II. Dünya Savaşı'ndan kalan bombanın haziranda Fancy Flea Antique Mall isimli antikacıdan satın alındığını aktardı.

Aynı antikacının haziranda başka bombalar da satmış olabileceği düşünülüyor. Bu yüzden kolluk kuvvetleri, söz konusu mağazadan satın alınan el bombalarının aktif patlayıcılar olabileceğini ve müşteriler için endişelendiklerini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkililer Haziran 2020'de aynı antika dükkanından el bombası satın alan kişilerin ATF'yle derhal iletişime geçmesi gerektiğini söyledi.

Bunun yanı sıra sahil kasabası Shallotte'de bulunan antikacının sattığı bombaların sayısı tam olarak belirlenemeyebilir. Zira satış yoğunluğunun arttığı yaz sezonunda ödemelerin de nakit olarak yapıldığı belirtildi.

Antika dükkanı ise New York Times'a yaptığı açıklamada, "söz konusu bombanın etkisiz hale getirildiğini düşündüklerini ve olayın ertesi günü yalnızca bir el bombası daha sattıklarını” savundu.

 

Independent Türkçe, New York Times, people.com

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU