Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Kürsüde ettiği her laf, Allah'ın verdiği havayı boşa tüketmektir

CHP ve Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, "CHP hep Türkiye'nin sorunlarını, dertlerini, ayağındaki prangaları büyütmüş bir partidir" dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 7. Olağan Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Sivas İl Kongrelerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı bağlantıyla katılarak açıklamalarda bulundu.

Salgın nedeniyle ara verilen kongrelere yeniden başlandığını belirten Erdoğan, "Hedefimiz Şubat ayının son günlerinde planladığımız İzmir, Ankara ve İstanbul kongreleri ile birlikte bu süreci tamamlamaktır. Böylece büyük kongre öncesi tüm hazırlıklarımızı tamamlamış olacağız" dedi.

AK Parti'nin kendini yenileme kabiliyeti en yüksek bir parti olduğunu söyleyen Erdoğan, salgına rağmen geçen yıl partinin üye sayısının 1 milyon arttığını belirtti.

Erdoğan, partisinden en büyük beklentisinin 2023'e kadar her günün seçim günü gibi görülüp çalışmak olduğunu vurgulayarak, "İnşallah 2023 seçimlerinde hem mecliste ezici bir çoğunlukla temsil edileceğiz hem de Cumhurbaşkanlığı seçimini tekrar kazanacağız" ifadelerini kullandı.

"CHP, Türkiye'nin sorunlarını, dertlerini, ayağındaki prangaları büyütmüş bir partidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi.

Erdoğan şunları kaydetti:

Mesela bu zihniyetin temsilcisi olan zat, dün yine bühtan üzerine bühtan sergiledi. Neymiş efendim, CHP Türkiye'yi büyütmüş. AK Parti Türkiye'yi büyütmek için çalışmamış. Kısmen doğru bir tespit. Gerçekten de CHP hep Türkiye'nin sorunlarını, dertlerini, ayağındaki prangaları büyütmüş bir partidir. Milletimizin hafızasında CHP büyük acıların partisidir. AK Parti ise CHP'nin başımıza sardığı sorunların hepsini ortadan kaldırmak için çalışmıştır. İcraatlarımızın büyüklüğü bu tartışmanın konusu bile olamaz. Bunu söyleyen kim? hayatında karar verici olarak tek bir saniye görev yapmamış, tek bir konuda ifade ortaya koymamış, irade ortaya koymamış, SGK'yı batırmış, millet ve memleketin hayrına tek bir işe omuz vermemiş birisi. 

"Bu kişinin kürsüde ettiği her laf, Allah'ın verdiği havayı boşa tüketmektir"

Kılıçdaroğlu'nun "Sözde Cumhurbaşkanı" ve "Seçim kişiyi Cumhurbaşkanı yapmaz" sözlerine de tepki gösteren Erdoğan, "Bunlar yıllarca darbecilerden cuntacılardan Cumhurbaşkanı seçmeye alıştılar. Milletin önce 2014'te, ardından yeni sistemle birlikte 2018'de doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanını hâlâ hazmedemiyorlar. Kendi partilerinde işler kaset, taciz ve tecavüzle, hırsızlıkla yürüdüğü için milletin tercihiyle bir göreve gelebilmeyi hafsalalarına sığdıramıyorlar" dedi.

Erdoğan eleştirilerini şöyle sürdürdü:

Aslına bakarsanız bu kişinin kürsüde ettiği her laf, Allah'ın verdiği havayı boşa tüketmektir. İsraf her konuda olduğu gibi bu konuda da haramdır. En vakimi de aynı yalan ve iftiraları döne döne tekrarlamayı siyaset sanan bu zihniyetin, ülkenin 2. büyük partisinin başında kalabiliyor olmasıdır. Kendisinde zaten olmayan vasıfları sürekli soru cümleleriyle ifade eden bu karikatür zatın psikolojik analizi işin erbabı için bulunmaz bir hazinedir.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU