Ziraat Mühendisleri Odası'ndan Independent Türkçe'ye basın ödülü

Independent Türkçe’de yayımlanan dosya haberleriyle gazeteci-akademisyen Murat Büyükyılmaz, basın ödülüne layık görüldü

Türkiye'de Tarım Öğreniminin 175. Yıl Dönümü kapsamında TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen çevrimiçi etkinlikte 2020 Basın Ödülleri sahiplerini buldu.

Independent Türkçe’de tarım, gıda ve ekoloji alanlarında yayımlanan dosya haberleri ile gazeteci-akademisyen Murat Büyükyılmaz, "farkı kişilerden aldığı değerlendirmeleri kendine özgü tarzı ile yorumlaması, haber konusunu gündemin ön sıralarına taşıması nedeniyle Türk tarımı ve ziraat mühendisliği mesleğine yaptığı katkılar nedeniyle" TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından Basın Ödülü’ne değer bulundu.

Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Murat Büyükyılmaz, “İçerisinde bulunduğumuz ekolojik kriz, gıda krizi ve pandemi koşullarında bana layık gördüğünüz bu ödülü zor şartlar altında üretim yapmaya çalışan küçük üretici çiftçiler, düşük ücretle güvencesiz olarak çalıştırılan tarım işçileri ve topluma sağlıklı gıdayı ulaştırmak için faaliyet gösteren kooperatiflerin emekçileri adına kabul ediyorum. Ülkemizde ve dünyada gıda egemenliğinin tesis edilmesi umuduyla herkesi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

WhatsApp Image 2021-01-12 at 21.34.20.jpeg
Murat Büyükyılmaz

 

2020 Basın ödüllerine değer görülen gazeteciler ise şöyle:

Duygu Göksu (Ticaret Gazetesi)
Erdem Ak (HASATTÜRK)
Harun Gösel  (Köy TV)
İlke Canpolat (Haber Global TV)
İlker Karagöz (FOX TV)
Merve Ekinci (AGROTV)
Sefa Uyar (Cumhuriyet)
Saadettin İnan (Milli Gazete)
Serhat Şanlı (Adana İlk Haber Gazetesi)

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU