ABD'de hamile kadını öldürüp karnındaki bebeği kaçıran Lisa Montgomery idam edildi

Dün infazı durdurulan "Lisa Montgomery" adlı kadın bugün idam edildi

Montgomery, 1953'ten beri federal hükümet tarafından idam edilen ilk federal kadın idam mahkumu oldu / Fotoğraf: AFP

ABD'nin Indiana eyaletinde federal hakim, ülkede idam cezası alıp uygulanması için bekleyen ilk kadın olan Lisa Montgomery'nin idamını geçici olarak durdurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözkonusu karar, kadına zehirli iğne yapılmasına saatler kala gelmişti. Ancak Yüksek Mahkeme, infazın ertelendiğini içeren mahkeme kararını kaldırdı ve 52 yaşındaki Montgomery, eyaletteki Terre Haute kentinde yerel saatle 01.31'de zehirli iğneyle idam edildi.

Montgomery'nin Avukatı Kelley Henry yaptığı açıklamada, "Lisa Montgomery'nin infazı adaletten uzak" ifadelerini kullandı.

“Devletin verdiği infaz kararının gerekçesini anlayamıyor”

Dün Indiana eyaletinde Hakim James Hanlon, Montgomery'nin akıl sağlının yerinde olmadığını, devletin kendisine verdiği cezanın gerekçelerini anlamasının olanaksız olduğunu vurgulayarak infazın ertelendiğini duyurmuştu.

infaz.jpg
Lisa Montgomery'nin idamını durdurmak için çeşitli gösteriler yapılmıştı / Fotoğraf: AFP

Hanlon, "Montgomery'nin şu anki zihinsel durumu gerçeklikten o kadar uzak ki devletin verdiği infaz kararının gerekçesini anlayamıyor. Mahkeme, zamanı geldiğinde ayrı bir kararla diğer duruşma için bir saat ve tarih belirleyecektir" ifadelerini kullanmıştı.

1953’ten bu yana idam edilen ilk kadın mahkum

Montgomery, 1953'ten beri federal hükümet tarafından idam edilen ilk federal kadın mahkum oldu.

Cinayetten hüküm giyen Lisa Montgomery, 2004'te Missouri eyaletinde hamile bir kadını boğarak karnını kesip bebeğini kaçırmıştı. Montgomery 2008 yılında ölüm cezasına çarptırılırken, bebek hayatta kalmayı başarmıştı.

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU