Savunma Sanayii Başkanlığı'nda "köstebek" operasyonu: 6 gözaltı

Savunma Sanayii Başkanlığı’ndaki birçok kritik projenin ihalesine ilişkin bilgileri, yabancı firma temsilcileriyle paylaştığı belirlenen 6 şüpheli gözaltına alındı

Bilgileri sızdırma işinin Ankara’daki bir müşavirlik firması ve tedarikçi firma üzerinde yapıldığı anlaşıldı / Fotoğraf: AA

Soruşturma dosyasına göre, MİT’in koruyucu ve önleyici istihbarat çalışmaları sonucunda rüşvet karşılığında ihaleye fesat karıştıkları tespit edilen bir grup belirlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MİT ve Emniyet’in koordineli yürüttüğü operasyon kapsamında şüpheliler takibe alınarak, 1 yıl boyunca izlendi.

Bilgileri yabancı firma temsilcileri ile paylaştıkları tespit edildi

Şüphelilerin, SSB’deki çok sayıda kritik projenin ihale, proje, tedarik ve maliyet/fiyatlama bilgilerini savunma sektöründe faaliyet gösteren yabancı firma temsilciliği yapan şirket yetkililerine aktardığı belirlendi.

Bilgileri sızdırma işinin Ankara’daki bir müşavirlik firması ve tedarikçi firma üzerinde yapıldığı anlaşıldı. Bilgiler karşılığında şüphelilerin yüklü miktarda para aldığı saptandı.

Yabancı şirket yetkilerinin ise bilgileri, temsilciliklerini yaptıkları firmalarla paylaştığı tespit edildi.

Eski müdür de gözaltında

Gözaltı kararı verilen 6 şüpheliden birinin SSB’deki eski proje müdürü olduğu, eski proje müdürü ile bir firma sahibinin evinde yapılan aramada, yaklaşık 6 milyon Euro ele geçirildiği öğrenildi.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU