BBP’de kongre krizi istifa getirdi

Yerel seçimlerin ardından kongreye gitmek isteyen 7 MKYK üyesi talepleri reddedilince istifa etti

BBP'de 7 MKYK üyesi kongreye gitme talepleri reddedildiği için istifa etti / Fotoğraf: AA

Genel Başkanlığını Mustafa Destici’nin yaptığı Büyük Birlik Partisi’nde (BBP) 31 Mart yerel seçimlerinin ardından merkez yönetimde kongreye gitmek isteyen 7 Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi, bu talepleri kabul edilmediği için partiden istifa ettiklerini açıkladı. 

MKYK üyeleri Murat Sancak, Mehmet Efe, Haşim Yanar, Ali Saraçoğlu, Ali Aydoğmuş, Mustafa Kara ve Tuncay Özfidan istifa gerekçelerinde, kongre taleplerinin fitne olarak görüldüğünü belirterek, “İlkeli siyaset yapılmıyor” dedi.   

Üyeler yaptıkları yazılı açıklamada, “Süreçlerin yaşattığı güven bunalımı hareketimizi, umutsuzluğa, savrulma ve nihayet dağılmaya götürmesin diye ortaya koyduğumuz demokratik tavrımıza gerekli olgunluk gösterilememiş, dile getirdiğimiz ‘kongre’ talebimiz bir fitne girişimi olarak yansıtılarak meşruiyet alanının dışına itilmek istenmiştir “dedi.

İstifa eden üyeler, BBP’nin siyasi hedeflerine göre yönetilemediğini belirterek, fikir alışverişinin kalmadığını söylediler.

Açıklamada, "Ölçü, ilke ve siyasi hedefleri doğrultusunda yönetilemeyen partimizdeki kurulların, meşveret eksenli yapılar olmaktan çıkarılıp, sadakat eksenli yapılara dönüştürülmeye çalışılması rahatsızlık verici boyutlara ulaşmıştır" ifadesi yer aldı. 

“Dayatmacı siyasi tercihlerin parçası olamayacağız”

İstifa eden BBP’li 7 MKYK üyesinin açıklamasının devamı şu şekilde:  

“Kendi kurulları içindeki farklılıklara bile tahammül edebilecek olgunlukta işletilemez hale gelen partimizin, kurumsal işleyişi bloke olmuş, işleyişle ilgili yaklaşımlar sorumluluğu üstlenilemez nitelikli hukuksuz uygulamalara dönüşmüştür. Böylelikle hareketin kuruluş umdelerine mütenasip siyaset yapma şartları ortadan kalkmıştır.


Parti meclislerindeki eleştiri, telkin ve tavsiyelerimizin, şiddeti çağrıştıran aşağılamalarla mukabele gördüğü ve şartlarının belirlenmesinde etkin olamadığımız noktada, yanlış, dayatmacı siyasi tercihlerin ve kamuoyu nezdinde husule gelen güven ve itibar kaybının bir parçası olamayacağımızı ifade etmek isteriz.


Kurulduğu günlerden bugüne kadar muhtelif birimlerinde görev yapma şerefine nail olduğumuz, bu çerçevede şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun ortaya koyduğu değer ve ilkeler çerçevesinde mücadele verdiğimiz hareketimizin, tüm bu yaşananlara inat siyasette hak ettiği yere geleceğine olan inancımız tamdır.


Bundan böylede rozetini taşımaktan şeref duyacağımız, ‘Milli Mutabakat Metnindeki’ kuruluş umdelerine ve kurucusunun şerefli mazisine sadakatle bağlı kalacağımız Büyük Birlik Partimizin Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliğinden, sürdürülebilir olmaktan çok uzaklaşan parti içi ilişkilerin, daha vahim boyutlara ulaşmaması, parti bütünlüğümüzün ve kardeşliğimizin zarar görmemesi adına istifa ettiğimizi, teşkilatlarımıza ve değerli kamuoyumuza saygı ile arz ederiz.”

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU