Trump’tan Kongre baskını hakkında açıklama: Ben şiddet istemiyorum, hiç istemedim

ABD Başkanı, kendisine yönelik azil süreci hakkında “Kesinlikle çok saçma” yorumu yaptı

Fotoğraf: AFP

Mevcut ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta taraftarlarının gerçekleştirdiği Kongre baskını konusunda, "Ben şiddet istemiyorum, hiç istemedim" açıklamasında bulundu.

Trump, kendisine yönelik azil süreci hakkında ise "Azil süreci, siyasi tarihimizdeki en büyük cadı avının devamıdır. Kesinlikle çok saçma" dedi.

Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, azil süreci için “Büyük bir öfkeye yol açıyor" ifadesini de kullandı.

Başkan Trump, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer'in, kendisini azletmeye yönelik çabalarını "korkunç" olarak nitelendirdi.

Kanlı kongre baskını

ABD Kongresi, 6 Ocak'ta Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu Oylamasını onaylamak üzere ortak oturumla toplanırken Trump taraftarları Beyaz Saray önünde miting düzenlemişti.

Mitinge katılan on binlerce gösterici daha sonra Kongreye yürümüş, polisle göstericiler arasında arbede yaşanırken yüzlerce gösterici barikatları aşıp Kongre binasına girmişti.

Olaylara müdahale etmek üzere Kongreye Ulusal Muhafızlar sevk edilmiş, yaklaşık 4 saat süren baskının ardından güvenlik güçleri asayişi sağlamıştı. Olaylarda biri polis 5 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU