Twitter önündeki Trump'a destek yürüyüşüne sadece bir kişi katıldı

Görevden ayrılan başkana karşı sergilediği sert duruşa karşı çıkmak için Twitter'ın San Francisco'daki genel merkezinde protesto gösterisi yapılması planlanmıştı

Kenneth Lundgreen, Twitter'ın San Francisco'daki genel merkezinin dışında gerçekleşmesi planlanan Trump yanlısı gösteriyi protesto etmek için bir döviz tutuyor (Reuters)

Trump destekçilerinin, mikroblog sitesinin görevden ayrılan başkanın hesabını dondurma kararına karşı, Twitter'ın San Francisco'daki genel merkezi önünde yapmayı planladığı protesto, onlarca polis nöbet tutarken sadece bir göstericinin eyleme katılmasıyla fiyaskoya dönüşmüş gibi gözüküyor.

Donald Trump destekçileri "Donald.win" sitesi üzerinden, pandemi sırasında personel evden çalışmaya devam ettiği için büyük oranda tenha olmasına rağmen, Twitter ofislerini hedef alan bir protesto çağrısında bulunmuştu.

Teknoloji haberi sitesi The Verge'ün bildirdiğine göre, pazartesi sabahı polis isyana karşı kullandığı ekipmanla beklendiği gibi ofiste toplanırken, Trump yanlısı sadece bir protestocu ve protesto karşıtı iki gösterici oraya gitti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Onun isteği üzerine  ABD Kongre Binası'na yürüyen destekçilerinin, polisi aşarak Kongre binasının içinde karışıklık çıkarmasının ardından Twitter, 8 Ocak'ta Trump'ın hesabını dondurmuştu. Saldırı sonucunda biri polis 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Trump, hem o zamanki tweetleri hem de Washington'daki miting konuşmasıyla şiddet olaylarını kışkırtmakla suçlandı.

Trump destekçileri, seçilmiş başkan Joe Biden 20 Ocak'ta göreve başlamadan önce daha fazla protesto yapılması için sosyal medyada pek çok çağrıda bulunuyor. Yetkililer göreve başlama töreni sırasındaki güvenlik önlemlerini artırmak için normalin iki katı harcama yapmayı planlıyor.

Göreve başlama günü öncesinde ABD Ulusal Muhafızları'ndan 10 bini aşkın kişi görevlendirilecek, acil durum ilan edilmesi yönündeki bir talep de kabul edildi.

Bu ek görevlendirmeyle gelecekler, Kongre'deki ayaklanmayı bastırmak için polise yardım etmeleri için çağrıldıktan sonra şehirde şimdiden konuşlanan 6 bin 200 kişilik Ulusal Muhafız birliğine katılacak.

Biden, başkentteki yemin töreni öncesinde alınan güvenlik önlemlerine "güvendiğine" dair Amerikalılara güvence verdi.

Fakat Trump ülke geneline yayılmış seçim hilelerine dair yalan iddialar yaymaya devam ederken, göstericiler de ülke genelinde "Hırsızlığı Durdur" diye adlandırılan başka bir tur gösteri planlamayı sürdürüyor.

FBI, göreve başlama günü ve o dönemlerde başlıca ABD eyaletlerinin tamamında silahlı gösterilere dair inandırıcı tehditler bulunduğunun farkında olduğunu belirtti ve eyalet liderlerine güvenlik önlemleri için tavsiyelerde bulundu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU