Endonezya'da düşen uçağın motorunun denize çakılana dek çalıştığı düşünülüyor

Yolcu uçağında havadayken herhangi bir patlama yaşanmadığı belirtildi

Endonezya Donanması'nda görevli dalgıç ekibi ise buldukları uçağa ait parçaları kriz merkezine taşımaya devam ediyor / Fotoğraf: AA

Endonezya'da 9 Ocak'ta kalkıştan kısa bir süre sonra düşen Sriwijaya Havayolları'na ait yolcu uçağı için arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkent Cakarta'nın kuzeyinde yer alan Tanjung Priok Limanı’nda oluşturulan kriz merkezinde, asker, polis, ulusal arama kurtarma ajansı ve çeşitli sivil yardım toplum kuruluşlarından oluşan ekipler arama kurtarma çalışmalarını koordineli olarak yürütmeye çalışıyor.

 Endonezya Donanması'nda görevli dalgıç ekibi ise buldukları uçağa ait parçaları kriz merkezine taşımaya devam ediyor.

Havadayken patlama olmadı

Ulusal Ulaştırma Güvenlik Komitesinden (KNKT) yapılan açıklamada, radar verilerine göre, başkent Cakarta’dan havalandıktan kısa süre sonra düşen yolcu uçağında havadayken herhangi bir patlama yaşanmadığı belirtildi.

Yerel saatle 14.36’da havalanan uçağın, 10 bin 900 fite ulaştıktan sonra 14.40’da alçalmaya başladığı anlatılan açıklamada, uçağın 250 fitteyken de hala fonksiyonel olarak bilgi transfer edebildiği ifade edildi.

Bu kapsamda, eldeki verilerden, havadayken herhangi bir patlama yaşanmadığı ve uçak denize çarpana kadar motorunun hala çalıştığı değerlendirildi.

Bölgede devam eden arama çalışmalarında yeri tespit edilen karakutuya henüz ulaşılamasa da iyileşen hava koşulları sayesinde enkazdan bugün çıkartılması bekleniyor.

Düşen uçaktaki yolcuların ailelerinden DNA örneği alınıyor

Öte yandan denize düşen yolcu uçağında bulunanların ailelerinden DNA örnekleri alındı.

Alınan DNA örnekleri, kaza bölgesindeki arama çalışmalarında bulunan ceset parçalarından alınacak numunelerle karşılaştırılacak.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU