"Bizon adamın" annesi konuştu: Gözaltında oğluma organik gıda vermedikleri için günlerdir yemek yemiyor

Sosyal medyada birçok kişi, Kongre ayaklanmasındaki rolü nedeniyle gözaltında bulunan bir kişinin yemek seçmesiyle dalga geçti

Trump taraftarı Jake Angeli Chansley komplo teorilerine destek veren bir profil çiziyor (Reuters)

ABD Kongre Binası'nda 6 Ocak'ta yaşanan baskının en çok konuşulan isimlerinden biri olan Jake Angeli Chansley'nin gözaltına alınmasından bu yana yemek yemediği iddia edildi.

Boynuzlu ve kürklü kostümünün yanı sıra yüzünü Amerikan bayrağının rengine boyamış haliyle akıllarda yer eden 33 yaşındaki gencin annesi, oğlunun organik gıda verilmediği için cuma gününden bu yana bir şey yemediğini söyledi.

Martha Chansley ayrıca, oğlundan "vatansever" diye bahsetti ve Jake'in donanmada askerlik yaptığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NZ Herald gazetesinin ABC15'ten aktardığı habere göre, pazartesi günü hakim karşısına çıkarılan genci mahkemede temsil eden savunma avukatı da Chansley'nin "son derece sıkı bir beslenme tarzı izlediğini ve bunun muhtemelen dini sebeplerle ilgili olduğunu" ifade etti.

Bunun üzerine hakimin, savunma makamından gelen açıklamayı "derin bir kaygıyla" karşıladığı ve Chansley'nin avukatından müvekkilinin beslenme koşullarıyla ilgili gardiyanlarla birlikte çalışmasını istediği kaydedildi.

Chansley'nin beslenme kurallarıyla ilgili haberler sosyal medyada geniş yankı buldu ve birçok kişi Kongre ayaklanmasındaki rolü nedeniyle gözaltında bulunan bir kişinin kendisine organik gıda servis edilmesi gerektiğini savunmasıyla dalga geçti.

Komedi yazarı James Felton, Twitter'da yaptığı paylaşımda, Kongre baskınıyla "hükümeti devirme" aşamasından beslenme titizliğine geçilmesini eleştirdi.
 


Bir başka kullanıcı da "İşte bu. Beyaz üstünlüğün zirvesi bu" ifadesini kullandı.
 


Komplo teorilerine düşkünlüğü ve sıradışı görüntüsü nedeniyle kendisine "QAnon Şamanı" lakabı takılan Chansley, Trump yanlısı eylemlere sıklıkla katılıyordu.

Aşırı sağcı genç geçen hafta verdiği bir röportajda, kendisine federal suçlamalar yöneltilmesinden korkmadığını söyleyerek "Hiçbir endişem yok. Çünkü, açık söylemek gerekirse, hiçbir yasayı ihlal etmedim. Açık kapılardan içeri girdim" demişti.


Independent Türkçe, NZ Herald

DAHA FAZLA HABER OKU