Erdoğan'dan aşı açıklaması: Perşembe veya cuma başlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmede bulundu. Erdoğan, aşılamanın perşembe veya cuma günü başlayacağını bildirdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. 

Erdoğan, vaka sayılarının belirli bir sayının altına düşmesiyle kısıtlamaları kademeli olarak azaltacaklarını ifade ederek aşının perşembe veya cuma günü uygulanmaya başlayacağını kaydetti. 

"2021'de önceliğimiz reformlar"

2021 yılının yatırımın, üretimin istihdamın arttığı bir yıl olacağına inandığını ifade eden Erdoğan, "Yeni yılda önceliklerimiz fiyat istikrarı ve bir süredir üzerinde çalıştığımız reformlar olacak" dedi.

Kılıçdaroğlu'na yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "teröriste terörist demekten bile aciz" olduğunu ifade eden Erdoğan, "sözde cumhurbaşkanı" ifadesine de yanıt verdi. 

Erdoğan şunları söyledi:  

Bu sözde genel başkanı, CHP seçmeninin sağduyusuna, aziz milletimizin irfanına havale ediyoruz.

"İdeolojik saplantılarını, marjinal eğilimlerini, fıtrata aykırı sapkınlıklarını, terör örgütlerine payandalıklarını cilalı kavramlarla topluma dayatanlar için yolun sonu görünmüştür" diyen Erdoğan, "Türk demokrasisi, millete ve onun temsilcilerine hakareti siyaset zanneden bu çukur zihniyeti hak etmiyor" diye konuştu. 

"Su kullanımında tasarrufu esas alan bir anlayışla hareket etmek mecburiyetindeyiz"

Erdoğan, "Günlük kullanımdan tarımsal sulamaya kadar her alanda tasarrufu esas alan bir anlayışla hareket etmek mecburiyetindeyiz" diyerek, "2023'e kadar enerji tüketiminde yüzde 14'lük bir tasarruf oranına ulaşmayı planlıyoruz" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU