3 ülkede daha mutasyonlu koronavirüs tespit edildi

Meksika, Rusya ve Japonya'da Kovid-19’un daha hızlı yayılan türüne rastlandığı bildirildi

Fotoğraf: Unsplash

İlk olarak Birleşik Krallık'ta ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyona uğramış türü 3 ülkede daha tespit edildi.

Meksika Tamaulipas eyaleti Sağlık Sekreteri Gloria Molina Gamboa, yaptığı açıklamada, yurt dışından 29 Aralık 2020'de geldiği tespit edilen bir yolcuda, Kovid-19'un daha hızlı yayılan türünün görüldüğünü belirtti.

Gamboa, söz konusu yolcunun 56 yaşındaki bir erkek olduğunu ve sağlık protokolleri kapsamında gözlem altına alındığını bildirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya'da da tespit edildi

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, Rus devlet televizyon kanalı Rossiya 1'e yaptığı açıklamada, Kovid-19'un yeni bulaşıcı türünün İngiltere'den ülkeye dönen bir vatandaşta bulunduğunu aktardı.

Japonya'da 4 kişide rastlandı

Sağlık Bakanlığı, Brezilya’dan gelen ve 2 Ocak’ta Haneda Havalimanı'na inen yolculardan 4'ünün, girdikleri karantina sonrası testlerinin pozitif çıktığı açıkladı.

Karantinadaki 4 kişiden 40’lı yaşlardaki kişinin nefes güçlüğü çektiği, 30’lu yaşlardaki kadının boğaz ve baş ağrısı yaşadığı, genç bir erkeğin de ateşinin yükseldiği kaydedildi.

Kamu yayıncısı NHK'ya göre, yolcuların numunelerini inceleyen Salgın Hastalıkları Ulusal Enstitüsü (NIID), Kovid-19'un yeni türünün tespit edildiğini açıkladı.

Açıklamada bu yeni türün "ciddi semptomlar gösterdiği ya da daha bulaşıcı olduğu" yönünde kanıt bulunamadığı kaydedildi.

 

Independent Türkçe,AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU