"Demokrat Parti, Millet İttifakı’ndan ayrılıyor" iddiası nereden çıktı?

Gültekin Uysal: Diyarbakır Anneleri’ne gittik. Orası sadece belli bir siyasi anlayışın tekelinde görüldüğü için bu tür spekülasyonlar çıkıyor

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Demokrat Parti’nin (DP) Millet İttifakı’ndan ayrıldığına yönelik kaleme aldığı köşe yazısı dolayısıyla özür diledi. DP Genel Başkanı Uysal, ittifaktan ayrıldıklarına yönelik iddiaların Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret dolayısıyla ortaya atıldığını söyledi.

Hakan, bugünkü köşe yazısında “Demokrat Parti’nin millet ittifakından ayrıldığını yazmıştım dün. Biraz da kesin bir dille… Ama ayrılmamışlar. Genel başkan Gültekin Uysal’ın açıklamalarını dinledim. ‘Millet ittifakındayız’ diyor. Düzeltir, büyük bir mahcubiyet içinde özür dilerim” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakan, daha sonra DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile yaptığı görüşmeyi şöyle aktardı:

NOT: Tam bunları yazmıştım ki... Telefonum acı acı çaldı. Açtım: Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal... Selam kelamdan sonra hemen “Tam ben de şöyle bir şey yazmıştım ki aradınız” dedim. O da sözü hiç uzatmadan “Hah, tamam, ben de onu söyleyecektim” dedi. Bu arada bu spekülasyonun çıkma nedenleri üzerine de konuştuk. Gültekin Uysal, bu konuda şunları söyledi: “Siyasal sınırlar kadastro alanı gibi bölünmüş. Biz PKK’dan evlatlarını isteyen Diyarbakır Anneleri’ne gittik. Orası sadece belli bir siyasi anlayışın tekelinde görüldüğü için bu tür spekülasyonlar çıkıyor. Biz merkez sağız. Milletin en geniş anlamdaki duyarlılığını savunuyoruz.”

Uysal, Halk TV’de katıldığı canlı yayında ittifaktan ayrılma iddialarına ilişkin olarak şunları söylemişti:

Demokrat Parti’nin bir yere gittiği geldiği yok durduğu yerde duruyor. Millet İttifakı’ndan ayrılmak gibi bir gündemimiz yok. Bizim kırmızı çizgilerimiz net. Bugün Türkiye’nin bir iktidar değişikliğine, derinden nefes almaya ihtiyacı var. Demokrat Parti olarak çerçevemiz dün neyse bugün de o.

 

Halk TV, Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU