Can Ataklı: Erdoğan’ı kim bu kadar yanıltıyor?

“Ben tahmin ediyorum bunca yanlış bilgiyi kendisine aktarının kim olduğunu”

Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Ömer Öztürk Camisi’nde kılmasının ardından. (Fotoğraf: AA)

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı konularda bilerek ve isteyerek yanıltıldığını öne sürdü.

Ataklı, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik “terör” ithamları hakkında yazdı.

Erdoğan’ın yanıltıldığı görüşünü dile getiren Ataklı’nın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Tarihte de çok kere örneğini gördük. Çok güçlü hükümdarlar, krallar, siyasetçiler asla yıkılamayacaklarını düşündükleri sırada, genellikle yakın çevresinin fahiş hataları nedeniyle birden baş aşağı oluverirler. Çünkü o güçlü kişinin yanındakilerin bazıları, kendilerinin de aynı oranda güçlü olduğunu düşünür. Bu da o güçlü yönetici adına hata yapmalarına yol açar.

Son zamanlarda saray içi pek çok hatalı uygulama ile karşılaşıyoruz. Örneğin Erdoğan, Boğaziçi’ndeki eylemlerle ilgili, “Öğrenciler bu işin içinde değil, bu işin içinde olan teröristler var” dedi. Polis, öğrencilerin evlerini sabaha karşı bastı, yerlerde sürükleyerek gözaltına aldı. Ancak “öğrenci değil terörist” denilen gençler, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri çıktı.

Erdoğan hemen arkasından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için “DHKP-C’li teröristtir” açıklaması yaptı. Elbette Kaftancıoğlu’nun öyle olmadığı kesin. Erdoğan, bunları kendi kendine söylemeyeceğine göre birileri bilgi veriyor.

Kim bunlar peki? Ben tahmin ediyorum bunca yanlış bilgiyi kendisine aktarının kim olduğunu. İnanın saraydaki bu birkaç “kifayetsiz muhteris”, Erdoğan’ı daha çok sıkıntıya sokacaktır.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU