Billie Eilish en popüler bebek isimleri listesinde zirveye çıktı

Popüler kültürün öne çıkan isimleri 2021'de doğacak bebeklere isimlerini verecek

Ünlü şarkıcı kısa süre önce Instagram hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle tepki çekmiş ve takipçi kaybetmişti (AFP)

Bebeklere popüler kültürün öne çıkan figürlerinin isimlerini vermek dünyanın pek çok farklı yerinde yaygın bir alışkanlık ve görünüşe göre 2021'de de bu alışkanlık devam edecek.

The Sun'ın haberine göre 2020'nin parlayan isimlerinden 5 Grammy ödülü kazanan Billie Eilish'in kız çocuklarına verilebilecek popüler isimler sıralamasında zirvede yer alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bununla birlikte dünya genelinde uygulanan tecritler vakit geçirmek açısından dijital platformlar üzerinde film veya dizi izlemek için harcanan süreleri artırdığından dizi ve film oyuncularının isimlerinin de popüler hale gelmesi bu açıdan pek de şaşırtıcı değil. 

Britanyalı yayın kuruluşunun aktardığına göre My Nametags'ın hazırladığı listede Netflix'in sevilen dizisi Sex Education'ın öne çıkan karakteri Maeve'in ismi de kız çocuklarına koymak için rağbet gören isimler arasında yer alıyor. 

Büyük bir ilgiyle izlenen The Queen's Gambit dizisinin yıldızı Anya Taylor-Joy'un ismi de listenin üçüncü sırasında yer alıyor. Tartışma yaratan The Crown dizisi de Galler Prensesi Diana'nın ismini popüler hale getirmiş gibi görünüyor. Listenin 5. sırasındaysa Killing Eve dizisinin yıldızı Jodie Comer'in ismi yer alıyor. 

Erkek çocuklar için hazırlanan listenin başındaysa BBC'nin popüler dizisi Normal People'ın ana karakteri Connell'ın ismi yer alıyor. İkinci sırada Tom ismi bulunurken, Premier Lig oyuncusu Marcus Rashford'ın ismi de üçüncü sırada. Formula 1 pilotu Lewis Hamilton'ın ismi 4. sırada yer alırken, ünlü yayıncı David Attenborough'nın ismi 5. sırada bulunuyor. 

 

Independent Türkçe, The Sun

DAHA FAZLA HABER OKU