Cumhurbaşkanlığı’ndan WhatsApp açıklaması: Yerli ve milli uygulamalara davet ediyoruz

“Yabancı menşeli muadillerinden çok daha fazlası, BİP ve Dedi gibi milli ürünlerimizde var”

Fotoğraf: Reuters

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç WhatsApp’ın gizlilik politikasındaki değişiklikle alakalı bir açıklama yaptı. Koç, kullanıcıları “yerli ve milli uygulamalara” davet etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

WhatsApp’ın kullanıcı verilerinin Facebook’la paylaşacak olması ve bunu kabul etmeyenlerin 8 Şubat 2020 tarihinden itibaren uygulamayı kullanamayacak olmasına yönelik tepkiler devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç da Twitter hesabından konu hakkında bazı görüşlerini dile getirdi.

"Veri mahremiyeti açısından AB ve diğer ülkeler ayrımı kabul edilemez! Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi'nde de belirttiğimiz gibi yabancı menşeli uygulamalar veri güvenliğine yönelik önemli riskler içeriyor” ifadesini kullanan Koç, şöyle yazdı:

Bu sebeple dijital verimizi yerli ve milli yazılımlarla korumalı, kendi ihtiyaçlarımıza göre geliştirmeliyiz. Unutmayalım yerli milli çözümler sayesinde Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalır. Yabancı menşeli muadillerinden çok daha fazlası, BİP ve Dedi gibi milli ürünlerimizde var. Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamaları kullanmaya davet ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği gibi dijital faşizme hep birlikte karşı duralım!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU