Elon Musk, dünyanın en zengini olunca servetini nasıl harcayacağını sordu

Musk'ın net değeri rekor kırarak şu anda 188,5 milyar dolara (yaklaşık 1,4 trilyon TL) ulaştı

(Reuters)

Elon Musk, Tesla ve SpaceX CEO'su olarak dünyanın en zengin insanı haline gelirken, servetini nasıl harcaması gerektiğine dair öneriler istedi.

Tesla CEO'su ve SpaceX'in kurucusunun net değeri perşembe günü New York'ta 188,5 milyar dolar (yaklaşık 1,4 trilyon TL) olarak kaydedildi. Bu miktar Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'tan 1,5 milyar dolar (yaklaşık 11 milyar TL) daha fazla.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tesla'nın piyasa değeri, şirketin değerinin şu anda en büyük 9 otomobil firmasınınkine neredeyse eşit olduğu anlamına geliyor. Tesla, 2019 mali yılında 10,6 milyon araç satan Toyota'ya kıyasla 2020'de sadece 499 bin araç piyasaya çıkarmasına rağmen bu seviyeye erişti.

Servetindeki hızlı artışla Musk bunu nasıl kullanacağına dair tavsiye istedi.

Musk, "Eleştirel geri bildirim ve gerçekten fark yaratabilecek şekilde para bağışlama (bu göründüğünden çok daha zor) tavsiyelerine her zaman tamamen açığım" dedi.

Musk, Jeff Bezos'u geçtikten sonra bu hedefleri vurgulayan eski bir tweet'ini de paylaştı. Musk'ın tweet'inde şu ifadeler yer aldı:

Amacım, servetimin yaklaşık yarısıyla dünyadaki sorunları çözmeye çalışırken diğer yarısıyla da Dünya'ya bir meteor çarpması ya da kendi kendimizi bitireceğimiz bir 3. Dünya Savaşı çıkması durumunda, tüm canlıların yaşamının devam etmesi için Mars'ta kendi kendine yetebilen bir şehir kurmak.

Musk ayrıca, "Neden para istediğimi soruyor olmalısınız. Sebebi düşündüğünüz gibi değil. Eğlenmek için çok az zamanım var. Tatil evi ya da yat gibi şeylerim de yok" diye devam etti.

Bazı kullanıcılar Musk'ın düşük gelirli ailelerden gelen çocuklara Chromebook bağışlaması, yeterli finansal kaynağı olmayan devlet okullarına yardım etmesi ya da eğitici eğlence fırsatları yaratması gerektiğini önerdi.

Ancak, Musk'ın göz önündeki hayırseverliği geçmişte sorgulanmıştı. Guardian'ın 2019'da elde ettiği belgeler, CEO'nun kendi hayır kurumu Musk Vakfı'nın milyarderin kendi projelerine ve ailesine nasıl fayda sağladığını göstermişti.

Görünüşe göre vakıf, yapay zeka araştırmalarına diğer hayır kurumlarına kıyasla daha fazla para yardımı yaptı.

Quartz'a göre Musk, Silikon Vadisi'ndeki giriş hızlandırma programı Y Combinator'ın yönettiği araştırma grubu YC.org'a 10 milyon dolarlık (yaklaşık 74 milyon TL), Vanguard ve Fidelity'ye de 50'şer milyon dolarlık (yaklaşık 370 milyon TL) iki bağışta bulundu. Bu bağışlar, "Global Green Usa" ve Ulusal Yaban Hayatı Federasyonu'na yaptığı bağışları gölgede bıraktı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU