Amber Heard'ün avukatı: Johnny Depp müvekkilimin ismini lekelemek için hikayeler uyduruyor

Depp'in avukatları Heard'ü hayır amaçlı 7 milyon dolarlık bağış sözünü tutmamakla suçladı

Johnny Depp, Amber Heard'ün evlilikleri sürerken Tesla CEO'su Elon Musk ile birlikte olduğunu iddia etmişti (AFP)

Amber Heard'ün avukatı, Johnny Depp'in eski eşinin adını lekelemeye yönelik "umutsuz girişimi" diye nitelediği meseleye cevap verdi.

7 Ocak Perşembe günü ortaya çıkan haberde, Karayip Korsanları'nın (Pirates of the Caribbean) 57 yaşındaki yıldızının 34 yaşındaki Heard'ü boşanma anlaşmasının 7 milyon dolarlık (yaklaşık 51 milyon TL) kısmını kendine saklamakla suçladığı iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fakat Heard'ün ABD'li avukatı Elaine Bredehoft, Depp'i Daily Mail haberinin "tohumunu atmakla" suçlarken, aynı zamanda Aquaman filminin yıldızının da başlangıçta verdiği sözünü yerine getirme "hedefini geciktirdiğini" kabul etti.

Heard ödemeyi 2016'da teslim aldı ve miktarın tamamını Los Angeles Çocuk Hastanesi (CHLA) ve Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'yle (ACLU) paylaşma sözü verdi.

Ancak habere göre Depp'in avukatları, bağışı alıp almadıklarını görmek için hayır kurumlarını takip ediyor.

Bulgulara göre CHLA şimdiye kadar sadece 100 bin dolar (yaklaşık 735 bin TL) aldı ve Haziran 2019'da Heard'e yazarak kalan 3,4 milyon doları (yaklaşık 25 milyon TL) bağışlamayı planlayıp planlamadığını sordu.

Bredehoft, Deadline'a yaptığı açıklamada,"Depp'in Amber'i hayır kurumuna söz verdiği bağışların tamamını henüz yerine getirmediği için eleştiren haberleri medyaya ekme çabası, dikkati Birleşik Krallık Mahkemesi'nin Depp'in aile içi istismar ve şiddet uyguladığı iddialarına ilişkin bulgulardan uzaklaştırmak için umutsuz bir girişim" dedi.

Bredehoft şöyle devam etti:

Amber, hayır kurumlarına halihazırda 7 haneli bağışlarda bulundu ve katkıda bulunmaya devam ederek nihayetinde sözünü yerine getirmeyi planlıyor.

Bununla birlikte, Amber bu hedefte gecikti çünkü Depp ona karşı bir dava açtı ve bunun neticesinde de Depp'in yanlış suçlamalarına karşı kendini savunmak için milyonlarca dolar harcamak zorunda kaldı.

Geçen yıl Depp'in, 2018 tarihli bir yazıda onu "eşini döven biri" diye niteleyen The Sun karşısındaki iftira davasının kararına itiraz etmesine izin verilmemişti. Bununla birlikte, Depp'e davayı doğrudan Temyiz Mahkemesi'ne götürme hakkı verildi ve oyuncu bu hakkını kullandı.

Yayıncılara tazminat olarak yaklaşık 630 bin sterlin (6,3 milyon TL) ödeme yapması ve Warner Bros'un talebi üzerine Fantastik Canavarlar (Fantastic Beasts) devam filminden istifa etmesi istenmişti.

Bu makale 2020'de verilen karara ilişkin olarak Depp'e Temyiz Mahkemesi'ne başvurma hakkı verildiğini ve oyuncunun bu hakkı kullandığını eklemek için 22 Şubat 2021'de güncellenmiştir.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU