Ahmet Hakan: Saadet’i ‘cumhur ittifakı’nın içine çekmenin yolu Asiltürk’ten geçer

“Erdoğan istiyor ki... Karşısındaki blokta sadece CHP ve HDP kalsın”

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi’nin yetkili isimlerinden Oğuzhan Asiltürk’e yapıldığı ziyareti köşesine taşıdı. Hakan’ın aktardığına göre Erdoğan, Saadet Partisi’ni Cumhur İttifakı içerisine çekmek istiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakan, bugünkü köşe yazısında Asiltürk hakkında şu görüşlerini dile getirdi:

Saadet Partisi’nin arkasındaki beyindir. Erbakan’dan sonra partiyi idare eden asıl isimdir. Genel başkanların da üzerinde bir konumu vardır. Partide alınan kararlar, onun onayından geçer. Partiye politika çizen ana isim odur.

Hakan, yazısının devamında ziyaretin arka planında ittifak görüşmeleri olduğunu öne sürdü:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etmesi, bu açıdan çok önemli. Çünkü Saadet’i ‘cumhur ittifakı’nın içine çekmenin yolu Oğuzhan Asiltürk’ten geçer.

Erdoğan’ın amacına gelince... Erdoğan istiyor ki... Karşısındaki blokta sadece CHP ve HDP kalsın. Saadet Partisi’nin ittifaktan kopması, bu açıdan önemli... Asiltürk ziyareti, bu açıdan önemli... İYİ Parti’ye “Eve dön” çağrıları, bu açıdan önemli...

Hürriyet gazetesinin bir diğer yazarı Abdulkadir Selvi de görüşmeye ilişkin kaleme aldığı yazısında ittifak konusunun geçmediğini ifade etti.

Selvi’nin yazısının bir kısmı şöyle:

Erdoğan’ın ziyareti bir gün önceden netleşmiş. Görüşme hakkında Temel Karamollaoğlu’na da bilgi verilmiş. Bir saat süren ziyaret, samimi bir sohbet ortamında gerçekleşmiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asiltürk’e Kuran-ı Kerim hediye etmiş. Asiltürk bundan memnun kalmış. Milli Selamet Partisi’nden başlayıp Refah Partisi’nde devam eden bir geçmişe sahip oldukları için daha çok geçmişin hatıraları yâd edilmiş. Ama tamamen nostaljik bir görüşme olmamış. Tam aksine, ülke sorunları ve dünyadaki gelişmelerde değerlendirilmiş. Peki AK Parti ile Saadet Partisi’nin seçimlerde ittifak yapması konuşulmuş mu? O düzeyde bir görüşme olmamış. Ama zaten bu görüşme dahi başlı başına bir mesaj değil mi? Erdoğan, Asiltürk’ü ziyaret ederek zaten Milli Görüş tabanının teveccühünü kazandı. Bunun bir siyasi sonucu olur mu, orasını ben de merak ediyorum ama hani ünlü bir söz vardı ya: “Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu.”

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU