Bilim Kurulu’nun ardından açıklama: Aşı planlarımız hazır

Sağlık Bakanı Koca, kurulda, aşı planlamasını ele aldıklarını açıkladı

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2021'in ilk Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Toplantıda aşı planlaması ele alındı. 

“Planlarımız hazır" diyen Koca, "Küresel salgının yıkıcı etkisine son vermesini ümit ettiğimiz aşılama için var gücümüzü kullanacağımızdan emin olunuz” ifadelerini kullandı. 

Toplantıya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Koca, 50 milyon doz inaktif aşı için kesin anlaşma yapıldığını, aşıların 3 milyon dozluk ilk bölümünün depolarda olduğunu kaydetti.

Koca ayrıca, "mRNA temelli aşı için de bugün yine bir görüşme yaptık. 4,5 milyon doz garanti ve 30 milyon doza kadar anlaşmamız imzalandı" dedi. 

"Testler devam ediyor"

Teslim alınan aşılar için güvenlik testlerinin devam ettiğini bildiren Koca, "Testler tamamlanır tamamlanmaz sonuçların uygun olması halinde Acil Kullanım Onayı verilecektir" ifadesini kullandı. 

18 yaş vurgusu

Koca şöyle devam etti: 

Şu ana kadar 10 binin üzerinde gönüllüye 17 bin 700 doz aşı uygulanmış ve sonuçları takip edilmeye devam edilmektedir. Acil Kullanım Onayı'nı takiben büyüklerimiz ve kritik görevdeki kişilerden başlayarak 18 yaş üzerindeki vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz. 

"Planlama yapıldı"

Koca, aşıların dağıtımı konusunda ise, "Lojistik planlaması, başta aile sağlığı merkezleri olmak üzere tüm hastanelerimizi de kapsayacak şekilde organizasyonu yapılmıştır" dedi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU