Demirtaş'ın da aralarında olduğu 108 sanıklı Kobani iddianamesinde copy-paste kazası: AK Parti'den olma…

Kobani olaylarına ilişkin iddianamede aralarında Selahattin Demirtaş'ın da olduğu 108 sanık hakkında 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede geçen mağdur/müşteki listesindeki maddi hata ise dikkat çekti

Aralarında Selahattin Demirtaş’ın da olduğu 108 sanık hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi / Kolaj: Independent Türkçe

Kobani’deki IŞİD saldırısı gerekçesi ile 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin aralarında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da olduğu 108 sanık hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçlarını Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede aralarında Demirtaş'ın da olduğu 27'si tutuklu, 6'sı hakkında adli kontrol kararı, 75'i hakkında da yakalama kararı bulunan 108 sanık için 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Sanıkların, silahlı terör örgütü PKK/KCK güdümünde faaliyet yürüttükleri öne sürülen iddianamede, eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu ile Ayhan Bilgen, Sırrı Süreyya Önder, Ayla Akat Ata, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel, Emine Ayna, Ertuğrul Kürkçü, Mehmet Hatip Dicle ve terör örgütü PKK'nın firari elebaşıları Murat Karayılan, Cemil Bayık, Sabri Ok, Salih Müslüm ve Zübeyir Aydar da sanıklar arasında yer aldı.

Mağdur-Müşteki listesinde dikkat çeken hata

Ekleriyle birlikte 3 bin 500 sayfalık iddianamede, 2 bin 676 gerçek ve tüzel kişi ise mağdur-müşteki olarak yer aldı. Ancak iddianamede, tüzel kişilere ait bilgilerin de gerçek kişilerin yer aldığı satırdaki gibi yazılması dikkat çekti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, iddianamenin ilgili kısmını “Demirtaş’ı cezaevinde tutacağız diye alelacele kopyala yapıştır iddianame yazınca böyle komik duruma düşüyorlar! (Bakınız sayfa 152 madde 2494 ve devamı) Yazık bu ülkeye!” notuyla paylaştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU