Soylu'dan "Boğaziçi'nde yeni bir Gezi çıkar mı?" sorusuna yanıt: Halep oradaysa arşın burada

İçişleri Bakanı Soylu "Burayı da kaşımak isteyenler olabilir. Ama ne milletimiz ne de biz buna müsaade ederiz" diye konuştu

Fotoğraf: Reuters

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesi'nde Prof. Dr. Melih Bulu'ya karşı düzenlenen protestolara ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu.

"Boğaziçi Üniversitesi için eylem çağrıları yapılıyor. Siyasilerin de oraya gittiğini görüyoruz. Eyleme destek verenler var. Olayları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu yöneltilen Soylu, 2020 yılının salgın nedeniyle zor geçmesine rağmen Türkiye’de önemli bir şey yaşanmadığını kaydetti.

"Müsaade etmeyiz"

Salgının getirdiği zorluklara rağmen kamu düzeni, kamu güvenliği, huzuru ve asayişi bakımından Türkiye'nin müstesna bir dönem geçirdiğini belirten Soylu şöyle devam etti:

Dünyanın gelişmiş ülkelerine baktığımız zaman, sadece Fransa da değil Avrupa’nın diğer ülkelerinde de salgının getirdiği sonuçlar asayiş eksikliğine yol açtı. Türkiye ise bunu hakikaten müstesna bir anlayışla geçirdi. Şimdi bundan rahatsız olanlar olabilir. ‘Bu kadar zorlu bir dönemi Türkiye nasıl bu kadar dinginlik içerisinde geçiriyor?’ diye bundan rahatsız olanlar olabilir. Burayı da kaşımak isteyenler olabilir. Ama ne milletimiz ne de biz buna müsaade ederiz.

Bakan Soylu "Peki bunların yeni bir Gezi çıkarma kapasiteleri var mı?" sorusuna da "Halep oradaysa arşın burada" ifadeleriyle yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Türk polisi doğru yapmıştır"

Soylu Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu'ya karşı protestoları devam ederken kapıya takılan kelepçe hakkında da "Ne yapılsaydı yani!? 'Durun lütfen! Kapı tamircisi veya çilingir çağıralım' mı denseydi?" ifadelerini kullanmıştı.

Twitter adresinden bir açıklama yapan Soylu şunları kaydetmişti:

Üniversiteye girmeye çalışan, Boğaziçili olmayan, terörle iltisaklı illegal gruplara, izin vermeyen Türk Polisi, doğru yapmıştır.

 

 

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU