Saadet Partisi GİK Üyesi Sevim'den "dindar işverenlere" asgari ücret çağrısı

Saadet Partisi GİK Üyesi Abdullah Sevim, "Maaşları belirlerken, şirketinizi düşündüğünüz kadar, çalıştırdığınız insanın geçimi de, onurunu da düşünerek hareket edin" dedi

Saadet Partisi GİK Üyesi Sevim, "dindar işverenlere" yaptığı çağrıda, "Kapitalist mantığa boyun eğmeyin" dedi / Fotoğraf: Saadet Partisi

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Abdullah Sevim, asgari ücretin belirlenmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Asgari ücretin  geçinmeye yetmeyeceğini dile getiren Sevim, "dindar işverenlere" çağrıda bulundu.

"Asgari ücret ile ilgili sorun olan başka meselelerde var elbette. Bu ülkede asgari ücret, maalesef, yaygın ücrete dönüşmüş durumda! Bu işin bir kısmı. Öteki kısmı ise bana göre dindar işverenlerin/patronların asgari ücrete genel-geçer ücret muamelesi yapmaları. Kapitalist mantığa boyun eğmeleri” diyen Sevim, sosyal medya hesaplarında yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Ben buradan, dindar işverenlere açık bir çağrı yapmak istiyorum. Biliyorum ki, her biriniz yardım yapıyor, elinizden geldiğince yurtiçi ve dışında fakiri gözetiyorsunuz. Bunu yapmanız elbetteki güzel ancak bunu yaparken işçilerinizi asgari ücrete mahkum etmeniz, anneleri de çalışmaya mahkum etmeniz manasına geliyor. Bu tabloda kadınlar, sadece tercihen değil mecburiyetten de çalışıyor! Bunu yapmayanlar ise, ayağını uzatacak yorgan dahi bulamıyor! Gelin, asgari ücreti, deneme süreleri hariç, şirketlerinizden kapı dışarı edin. Maaşları belirlerken, şirketinizi düşündüğünüz kadar, çalıştırdığınız insanın geçimi de, onurunu da düşünerek hareket edin. Dünyanın geçici, ahiretin ise sonsuz olduğunu her zaman aklınıza getirin. Sermayenizi servet edinmeyin. Çalışanlarınızı sefalete sürüklemeyin!"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU