İsrailli hasta, koronavirüs koğuşundaki korkutucu manzarayı kayda aldı: "Yanımda yatan kişinin cesedi 6 saat kaldırılmadı"

44 yaşındaki avukat, başka bir hastanın tuvalete gitmeye çalışırken düştüğünü ve bu kişinin dakikalarca idrarla kaplı zeminde yatışını çaresizce izlediğini anlattı

Koronavirüs hastası Piniya yattığı koğuştan Kanal 13'e konuştu (Times of Israel)

Vatandaşlarını kitlesel boyutta aşılama açısından dünyada öncü ülke olarak gösterilen İsrail'de hastanelerdeyse endişe verici bir tabloyla karşılaşılıyor.

Times of Israel'in haberine göre Beerşeva'daki Soroka Hastanesi'nin koronavirüs (Kovid-19) koğuşunda diğer hastaları şok eden bazı hadiseler yaşandı.

Hastanede tedavi gören Şalom Piniya adlı hasta salı günü Kanal 13'e verdiği videolu röportajda, yanındaki yatakta ölen bir kişinin cesedinin saatlerce kaldırılmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Personelin ölen hastayı fark etmediğini ve görevlilerin görünüşe göre hayati belirtileri yanlış monitörden okuduğunu kaydeden Piniya, "Neredeyse 6 saat boyunca yanımda bir ceset olan bir odadaydım" diye ekledi.

44 yaşındaki avukat, başka bir hadisede, bir hastanın tuvalete gitmeye çalışırken düştüğünü ve bu kişinin dakikalarca idrarla kaplı zeminde yatışını çaresizce izlediğini anlattı.

Piniya tekrar tekrar yardım isteyen yaşlı adamın yürek burkan görüntülerini de filme alırken, bu kişinin yardım istediği sırada bir başka hastanın "Nefesini tüketme. Kimse gelmiyor" dediği ve personelin bir süre sonra müdahale ettiği kaydedildi.

İsrail virüsün üçüncü dalgasıyla savaşırken şu an ülkedeki hastanelerin çaresizliğine dikkat çekmek amacıyla durumu belgelediğini ifade eden Piniya, "Zihinsel olarak çökmüş haldeyim. Normalde çok güçlü bir insanım ama asla böyle bir çöküş yaşamamıştım. Bu beni paramparça etti" dedi.
 

hasta.jpeg
Düşmesinin ardından zeminde yatan hasta (Times of Israel)


Vaka artışıyla hastanelerin sınırlarının ne kadar zorlandığını göstermek için koğuşta yaşananları paylaştığını söyleyen Piniya, insanlardan virüsü ciddiye almalarını istedi:

Dikkatli olun, buraya gelmeden önce aslandım şimdi bu virüsün bitirdiği küçük bir tavşan gibiyim. Virüsü küçümsemeyin.

Diğer yandan Celile Tıp Merkezi Başkanı Prof. Mesad Barhum ise Kanal 12'ye verdiği röportajda, "Bunu söylediğim için üzgünüm ama virüsün ikinci dalgasını arar oldum" dedi.

Hayfa'daki Rambam Hastanesi'nin Başkanı Dr. Miki Halberthal de gençlerde ciddi vakalarla karşılaştıklarını belirtti.

Başbakan Binyamin Netanyahu, İsrail'de vakalardaki patlamadan Birleşik Krallık'tan çıktığı konuşulan virüs varyantını sorumlu tutmuştu:

Birleşik Krallık'ta görülen mutasyonla birlikte rekor hızla yayılan küresel bir pandeminin ortasındayız. İsrail'e ulaştı ve birçok can aldı. Derhal tamamen tecrit uygulamalıyız. Geciktirdiğimiz her saatte hastalık daha da hızlı yayılıyor.


Independent Türkçe, Times of Israel

DAHA FAZLA HABER OKU