Vikings'in yaratıcısı, Floki'nin dönme gerekçesini açıkladı: Unutulmasına göz yumamazdım

Ciddi bir izleyici kitlesi bulunan Vikings'in devamı niteliğindeki Valhalla Netflix'te yayımlanacak

Dizinin pek çok hayranı Floki'nin öldüğünü düşünüyordu (History)

*UYARI - Spoiler içerir*

Vikings dizisinin yaratıcısı Michael Hirst yakın zamanda, History'nin destansı dizisinin son sezonunda Gustaf Skarsgård'ın canlandırdığı sevilen Vikings karakteri Floki'yi geri getirme nedenlerini izah etti.

Çılgın tekne imalatçısı ve Ragnar Lothbrok'un (Travis Fimmel) eski dostu en nihayet 6. sezonun ikinci yarısında kendisini Amerika'ya tanıttı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

5. sezonun sonunda öldüğü düşünülen Floki, diziyi Ubbe (Jordan Patrick Smith) ve Torvi'yle (Georgia Hirst) yeniden bir araya geldikten sonra dokunaklı bir anla kapattı.

En son İzlanda'da patlayan bir yanardağdan fırlayan kayaların altında ezilirken görülen Floki, Yeni Dünya'ya Ubbe ve Torvi'den önce varmış "deli bir adam" olarak tekrar döndü.

Floki'nin kaderi her zaman belirsizdi ve Hirst de karakterin nihayetinde diziye dönüp dönmeyeceğine dair yorum yapmaktan kaçınmıştı.

Şimdi dizinin hayranları Vikings'in son 10 bölümünü art arda izlerken, program direktörü ve tarihçi Hirst dizinin en popüler karakterlerinden birini geri getirmesinin arkasında yatan mantığın ayrıntılarını açıkladı.

Express'in haberine göre Hirst, "Floki'yi ihmal edip bir yanardağın dibinde unutulmuş bırakamayacağımı biliyordum" dedi.

Gerçekten de Floki'nin diziden veya hayattan ayrılma yolu bu değildi, çünkü o yaşamın ruhuydu.

Anlaşılan Floki, yanardağdan ayrılmadan evvel, Cehennem'in İskandinav versiyonu Helgrind olduğuna inandığı şeyin altında boğulmuş gibiydi.

Bununla birlikte Ubbe ve Torvi'nin 6. sezonda İzlanda'ya gerçekleştirdiği keşif, Floki'nin kazadan sağ kurtulduğu ve dizinin finalinden önce geri döneceği söylentilerine yol açmıştı.

Çoğu Vikings hayranı Floki'nin Amerika'da ortaya çıkacağını tahmin edemese de, dönüşü teoriler ve spekülasyonların nabzını tutanlar için bir sürpriz olmadı.

Hirst, "Sanırım Amerika'da yeniden ortaya çıkacağı sonucuna gayet erken varmıştım ama bu sefer de nasıl bir halde ve kim olacağı sorusu gün yüzüne çıktı" diye ekledi.

Hala eski Floki olarak mı kalacak yoksa değişmiş mi olacaktı? Ne de olsa çok acı çekmişti. Aşırı pek çok koşuldan geçti. Ubbe'nin Floki'yle yeninden irtibat kuracağını biliyordum. Seyircinin bunu seveceğini de biliyordum çünkü ben sevmiştim. Bu şekilde geri gelmesini sağlayarak Floki dahil tüm karakterlerin hakkını teslim edeceğimi hissettim.

 

Independent Türkçe, Express

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

DAHA FAZLA HABER OKU