Polisin kestiği kısıtlama cezasına mahkemeden iptal

Mahkemenin kararında cezanın uygulayıcılarının kaymakamlık ve valilikler olduğu belirtildi

Fotoğraf: AA

Ankara 3. Sulh Ceza hakimliği sokak kısıtlaması kararını ihlal eden vatandaşa kesilen para cezasının iptaline karar verdi.

NTV'nin haberine göre, Ankara'da bir vatandaşa polis tarafından sokak kısıtlaması kararını ihlal ettiği gerekçesiyle 3 bin 150 lira para cezası kesildi.

Vatandaşın itirazını değerlendiren hakimlik, Hıfzısıhha Kanunu'nda sokağa çıkma yasağı ve maske takma zorunluluğuna ilişkin bir madde olmadığı gerekçesiyle cezanın iptaline hükmetti.

Söz konusu tedbirlerin il Umumi Hıfzıssıhha meclisleri tarafından alınabileceğini vurgu yapan hakimlik, bu kararlara uymayanlara ancak kabahatler kanunundan işlem yapılabileceğini cezanın uygulayıcılarının kaymakamlık ve valilikler olduğunun altını çizdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlığın açıklaması

İçişleri Bakanlığı'ndan geçen pazartesi günü yapılan açıklamada, sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan toplam 51 bin 152 kişiye adli veya idari ceza uygulandığı belirtilmişti.

Bakanlığın açıklamsında şu ifadeler kullanılmıştı:

Geçtiğimiz hafta için 28-29-30 Aralık tarihlerinde saat 21.00 ila 05.00 saatleri arasında uygulanan hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması ile yılbaşı dolayısıyla 31 Aralık Perşembe akşamı saat 21.00’de başlayıp 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00’e kadar kesintisiz süren hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarına uymayan toplam 51 bin 152 kişiye 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem yapılmıştır.

 

 

 

 

 

NTV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU