Sağlık Bakanı Koca'dan "kirli kampanya" açıklaması: Suistimal ediliyor

Koca paylaşımında "SMA Bilim Kurulumuzun uygun gördüğü her tedavi, uygun görülen her hastaya uygulanmaktadır" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Millî Piyango özel yılbaşı çekilişinde satılmayan ve Türkiye Varlık Fonu'na aktarılan üç biletin ikramiye tutarı 75 milyon TL'nin SMA hastası çocuklar için kullanılmasına ilişkin başlatılan kampanyaya ilişkin kişisel sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Paylaşımında "SMA kampanyasının 'kirli' yönü bazı küresel şirketlerin insanımızın iyi niyetini suistimal etmesidir" ifadesini kullanan Koca şunları kaydetti:

SMA kampanyasının 'kirli' yönü bazı küresel şirketlerin insanımızın iyi niyetini suistimal etmesidir. Samimi duygularla hareket edenlerin tüm çabaları masumdur. SMA Bilim Kurulumuzun uygun gördüğü her tedavi, uygun görülen her hastaya uygulanmaktadır. Konu mali değil, insanidir.

 

"Kirli kampanya" demişti

Bakan Koca daha önce konuya ilişkin yaptığı açıklamada ise "SMA hastası çocuklarımız üzerinden yürütülen kirli kampanyaya açıklık getirmek istiyorum. Güncel ve işe yaradığı ispat edilen tüm tedaviler SMA Bilim Kurulumuzun önerisi ile uygulanmaktadır. Çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasının ise net olarak karşısındayız. Bilimsel veriler dışında küresel ilaç şirketlerinin oyununa müsaade etmeyeceğiz. Ailelerimizin suistimal edilmesine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan: Yaptıklarımızı iyi anlatın

Cumhurbaşkanı Erdoğan da önceki gün yapılan AK Parti MYK toplantısında "Aileler ve çocuklarımız bizim için çok kıymetli. Biz tedavi konusunda hiçbir harcamadan çekinmedik ve çekinmeyiz. Dünyanın hiçbir yerinde bizdekine benzer bir tedavi uygulaması bulunmuyor. Tedavi alamayan bir tane bile SMA hastamız yok. Bununla ilgili sosyal medyadaki yalanlarla mücadele konusunda daha aktif olun. Yaptıklarımızı iyi anlatın" ifadelerini kullanmıştı.

Ne olmuştu?

Milli Piyangonun yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye çıkan biletleren üçü satılmamış, kalan ikramiye tutarı 75 milyon TL'nin Varlık Fonu'na aktarılması gündeme gelmişti.

Sosyal medyada birçok kullanıcı ise #İkramiyeSmalıÇocuklaraVerilsin, #smahastalarınınsesiniduy, #varlıkfonundansmayaumut etiketelerine yazarak bir kampanya başlatmıştı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU