DEVA Partisi lideri Babacan: 1 Temmuz'dan itibaren yapılabilecek bütün seçimlere girmeye hak kazandık

Babacan, partilerinin teşkilatlanmasını rekor hızda gerçekleştirdiklerini bildirdi

Ekran alıntısı: Habertürk TV

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, 1 Temmuz'dan itibaren yapılabilecek bütün seçimlere girmeye hak kazandıklarını ifade etti.

“Teşkilatlanmamız rekor hızla gerçekleşti” diyen Babacan, “Kadınlara ve gençlere özel önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Babacan, Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu, soruları yanıtladı.

"Ülkenin şartları daha da kötüleşecek. Daha kötü günleri göreceğiz. Maalesef" ifadelerini kullanan Babacan, "Ta ki işte ne zaman bir seçim olur, o seçimde de iyi bir düzen, iyi bir seçenek tablosu… Vatandaşlarımızın gerçekten güveneceği alternatif bir tablo olursa ülkemiz toparlar" diye konuştu. 

Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak Melih Ulu'nun ardından yapılan eylemde polislerin okulun kapısına kelepçe takmasına da değinerek, "Akademisyenler bir bildiriye imza attığın için davalar görülüyor, inat uğruna Şehir Üniversitesi kapatıldı. Boğaziçi Üniversitesi'nin kapısında kelepçe var, düşünebiliyor musunuz?" dedi. 

“Türkiye artık bugün hukuk devleti niteliği sorgulanan bir ülke haline geldi” bilgisini veren Babacan, birçok sıralamada Türkiye’nin diplerde olduğunu kaydederek, “Bunları düzeltmeden adaleti sağlamak mümkün değil” şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU