İmamoğlu, "Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız?" sorusunu yanıtladı: Benim böyle bir gündemim yok

İstanbul'daki barajların doluluk oranının yüzde 20'nin altına düşmesine ilişkin konuşan İmamoğlu, şehrin su sorunu için alternatif planlar hazırladıklarını ifade etti

Fotoğraf: İBB

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) “İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor” yarışması ödül töreni sonrası Başkan Ekrem İmamoğlu gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul barajlarındaki su doluluk oranının yüzde 20'nin altına düşmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "İstanbul’un kuraklık ve çevre sorunları, her gün gündemimiz. Her gün bu şehrin, daha fazla tahrip edilmeden, açıkçası kuraklığı da yaşamadan nasıl İstanbul’u yeşillendirebiliriz, güzelleştirebiliriz; bunla ilgili çalışmalar yapıyoruz" dedi.

İmamoğlu, İstanbul’un su sorunu yaşamaması için de alternatif planların yer aldığını vurguşayarak, şunları kaydetti:

Üst yönetim olarak bunu tartışıyoruz, konuşuyoruz, günlük değerlendiriyoruz. Şu anda, ne yazık ki Aralık ayında, mevsim normallerini 5’te 1’i altında bir yağışla geçti. Ocak ayı, iyi başlamadı. Yarından sonra, bir yağmurlu dönemi bekliyoruz meteorolojiden aldığımız bilgiye göre. Yaşayıp, göreceğiz. Bir yandan biz de sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Buradan bütün basın mensuplarına, böyle bir kuraklık dönemi varken, böylesi bir çevre sorununu bütün dünya ve bütün ülkemiz yaşıyorken, -kuraklık İstanbul’un sorunu da değil; bakın bugün sebze fiyatları neredeyse yüzde 25-30 alıyorsa, bunu sebebi aslında tarımdaki üretimin düşme beklentisiyle de paralel ve hatta bunun birinci sıra kaynağı da yaşanan kuraklık- bütün bunlar yaşanıyorken, Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın ‘Kanal İstanbul’a başlayacağız’ cümlesine dair, bütün basının gidip soru sormasını bekliyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın birinci meselesi bu mudur, yoksa diğer konular mıdır’ diye soru sormasını beklerim. Lütfen böyle utanacağımız ve utanılacak açıklamalar yapmasınlar. İstanbul’un öncelikleri ile ilgili konuşalım. Birinci sıra depremdir. Ne yazık ki, artık ikinci sıra kuraklıktır.

"Su kesintileri olacak mı?" sorusuna ise İmamoğlu, "Şu anda böyle bir kesinti süreci yaşamayacağız" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanlığına aday olacak mı?

İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağıyla ilgili gelen bir soruya da yanıt verdi.

"İstanbul’da yapılan anketlerde oyununuz yüzde 58 civarında. Olası bir cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan ile karşı karşıya geldiğinizde önde çıkıyorsunuz. Bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusuna, “Benim böyle bir gündemim yok. Ben, İBB Başkanıyım, İstanbul halkının bana karşı teveccühü oluşuyorsa bundan onur gurur duyarım. Diğer konu beni ilgilendirmiyor" diye yanıt verdi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU