İstanbul'un meydanlarını değiştirecek "kentsel tasarım" projeleri ödüllendirildi

Törende konuşan İmamoğlu, "Biz yaptık; o ‘bizin’ içerisinde bütün İstanbullular var" dedi

Fotoğraf: İBB

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde kurulan İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) organize ettiği “İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor” konulu yarışmaları kazanan projelerin sahipleri, düzenlenen bir törenle ödüllendirildi.

İBB’nin Saraçhane’deki ana yerleşkesinde gerçekleştirilen törende; Taksim, Bakırköy ve Kadıköy meydanları ile Salacak sahiliyle ilgili yarışmaları kazanan projeler, ekip yöneticileri tarafından tanıtıldı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen törende, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da yer aldı.

Kazanan projelerin sahiplerine plaketlerini veren İmamoğlu, “Hep söylediğimiz bir şey vardı başından beri: Mutlak şeffaf olacağız, mutlak katılımcılığı destekleyeceğiz ve kesinlikle bizi, en az hatayı yapmaya dönük koruyacak mekanizma olan ortak aklı, her zaman hâkim kılacağız demiştik. Bunu da hala en güçlü şekilde savunuyoruz. Bunun İstanbul adına en tatlı tanımı, ‘İstanbul senin’ tanımlaması” dedi. 

“İstanbul Senin” diyerek kentte yaşayan her kesimi yönetim sürecinin içine kattıklarına vurgu yapan İmamoğlu, “Hafta sonu duygusunu dile getiren siyasi partinin grup başkanvekili, ‘Biz yaptık’ dedi. İlk defa ‘biz’ kelimesini kullandırtmanın keyfini yaşıyorum. Evet; biz yaptık, biz yapıyoruz, biz yapmaya devam edeceğiz. Çünkü o bizin içerisinde, bütün İstanbullular var. İstanbullunun parası var, emeği var, alın teri var, hatta ve hatta işte bugün itibarıyla gördüğümüz gibi tasarım gücü de var” şeklinde konuştu. 

İmamoğlu şunları kaydetti:

İşte Taksim Meydanı…  Yüz yıla imzasını vurmuş bir alan. Acısıyla, tatlısıyla ne yazık ki bazen çok kötü anılarıyla, bazen de büyük coşkularıyla kentin çok değerli alanı. Aslında bir Cumhuriyet Meydanı… Taksim Meydanı kadar geçmişteki ismine baktığımızda, Gezi Parkıyla beraber, çevresiyle beraber İstanbul için çok önemli bir alandan bahsediyoruz. Salacak, bana göre kıyıları Üsküdar’ımızın o güzel sahil şeridi dünyanın en güzel manzarasına sahip. Kız Kulesi'nden Dolmabahçe Sarayı'na kadar. Bir taraftan tarihi yarımadada; Topkapı Sarayı'ndan Sultanahmet'e, Ayasofya'ya varıncaya kadar; o güzel silueti, en güzel karşıladığınız, en güzel gördüğünüz yer. Geçmişte bir dönem Kadıköylü bir dönem Bakırköylü bir insan olarak, hem Kadıköy Meydanı'nın milyonlarca insanı ağırladığını hem Bakırköy Meydanı’nın milyonlarca insanı ağırladığını biliyoruz. Dolayısıyla buralar, aslında bütün duygularımızın yansımış haline dönüşsün istiyoruz. 

Kentsel Tasarım Yarışmaları’nda kazanan projeler şu şekilde: 

Kadıköy meydanı projesi için tıklayınız

Taksim meydanı projesi için tıklayınız

Salacak meydanı projesi için tıklayınız

Bakırköy meydanı projesi için tıklayınız


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU