Tunceli'de nesli tehlike altındaki 8 yaban keçisi ölü bulundu

Yaban keçilerinin ölüm nedeninin tespiti için alınan numuneler, Elazığ'daki Tarım ve Orman Bakanlığı laboratuvarına gönderildi

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden uzman bir veteriner ile köye giden DKMP ekipleri, yaban keçilerinden numuneler aldı / Fotoğraf: AA

Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde, avlanması yasak olan ve koruma altında bulunan 8 yaban keçisi ölü bulundu.

Çanakçı köyünde 8 yaban keçisini ölü bulan vatandaşlar, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Tunceli Şubesi Müdürlüğüne bildirdi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden uzman bir veteriner ile köye giden DKMP ekipleri, yaban keçilerinden numuneler aldı.

Yaban keçilerinin ölüm nedeninin tespiti için numuneler, Elazığ'daki Tarım ve Orman Bakanlığı laboratuvarına gönderildi.

Av izni tartışma yaratmıştı

ABD'li iş insanı Bradley Garrett Van Hoose’ye, 7-13 Aralık tarihleri arasında 50 mermi ile Dersim 'de yaban keçisi avlanma izni verilmesi tepki yaratmış bunun üzerine CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, ABD’li bir 'iş insanının' Tunceli’de dağ keçisi avlama izin belgesinin iptal edildiğini açıklamıştı.

Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu, avlanma izminin verildiği Salördek köyünde yaptığı açıklamada, kafa karışıklığı yaratıldığını, ABD’li avcının izninin iptal edilmediğini belirterek, “Özel izin iptal edilsin. Biz günah keçisi aramıyoruz. Keçi burada günahkarların kim olduğunu da biliyoruz” açıklaması yapmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU