Wonder Woman'ın yönetmeni, Warner Bros.'la yaşadığı sorunlar hakkında konuştu

Stüdyo, Jenkins'in senaryosunu okumak istememiş

Patty Jankins, daha önce Justice League'i yönetme teklifini gerçi çevirdiğini açıklamıştı (Warner Bros.)

Wonder Woman'ın iki filminin de yönetmen koltuğunda oturan Patty Jenkins, çekim süreçleri esnasında Warner Bros.'la (WB) perde arkasında yaşadığı sorunları anlattı.

Wonder Woman'ın ilk filmi, DC Genişletilmiş Evreni'nin (DC Extended Universe - DCEU) en başarılı projelerinden biri. Eleştirmenlerden geçerli not alan film, Aquaman ve Batman v Superman: Adaletin Şafağı'nın (Batman v Superman: Dawn of Justice) ardından en yüksek hasılata sahip DCEU yapımı. Bu sonuçlara rağmen Jenkins daha önce, stüdyoyla maddi konuda yaşadığı anlaşmazlıklar sebebiyle Wonder Woman 1984'den ayrılma noktasına geldiğini açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in aktardığına göre, ünlü yönetmenin WB'yle yaşadıkları bunlarla sınırlı değil. Jenkins stüdyonun, kadın süper kahraman filmini, kadın yönetmene vermeyi istediğini ancak bundan başka hiçbir konuyla ilgilenmediğini ifade etti. WB'nin, kendisinin filme ne katabileceğini düşünmediğini ve senaryosunu okumak bile istemediğini söyledi. Stüdyonun, muhtemelen erkeklerin asıl işi yaparken kadın yönetmeni sadece sembolik figür konumunda istediğini belirtirken şu sözleri kullandı:

Bir kadın olarak sette dolaşmamı istediler ama bu onların hikayesi ve vizyonuydu. Peki benim fikirlerim?

Yönetmen DCGE'ye katıldığı zaman, daha önce gişe rekorları kıran bir film ajandasında yoktu. Fakat Jenkins'in hem senaryosunu yazıp hem de yönettiği ilk uzun metrajlı filmi 2003'teki Cani'nin (Monster) başrol oyuncusu Charlize Theron, En iyi Kadın Oyuncu dalında Oscar'a layık görülmüştü.

 

 

Kırk dokuz yaşındaki yönetmenin son filmi Wonder Woman 1984 de bazı eleştiriler almasına rağmen başarıya ulaştı. Dijital yayın platformu HBO Max'de yayımlandığı gün milyonlarca izleyiciyi ekrana kilitledi.

Warner Bros.'un söz konusu tavrına rağmen, Jenkins'in değerini bilen başka bir şirket mevcut. Zira Disney, 2023 Aralık'ında vizyona girmesi planlanan Star Wars: Rogue Squadron'u yönetmesi için onunla anlaştı. Bu durum, Jenkins'i bir Star Wars filmi yöneten ilk kadın durumuna getiriyor.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU