Kovid-19 vakası bildirmeyen Kuzey Kore, aşı talep etti

Wall Street Journal, Kuzey Kore’nin GAVI adlı küresel gruptan aşı talep ettiğini yazdı

Fotoğraf: Kore Merkezi Haber Ajansı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ortaya çıkmasından bu yana ülkede herhangi bir vaka görülmediğini iddia eden Kuzey Kore, Küresel Aşı ve Bağışıklama İttifakı'ndan (GAVI) aşı talep etti.

Wall Street Journal haberine göre, Kuzey Kore gelişmekte olan ülkelerin aşıya erişimlerini artırmalarına yardımcı olan GAVI adlı küresel gruptan aşı talep etti ancak GAVI’den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.İsviçre merkezli bir aşı ittifakı kuruluşu olan GAVI, bugüne kadar ilaç firması AstraZeneca ile 170 milyon dozluk, Johnson & Johnson ile de 500 milyon dozluk aşı için anlaşma yapmıştı.

Gavi’nin dağıtacağı aşıların ülkelerin yasal onay süreçlerine bağlı olarak, ilk teslimatlarının 2021'in ilk çeyreğinde başlaması bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

South China Morning Post gazetesi, martta, yaklaşık 200 Kuzey Koreli askerin Kovid-19’dan öldüğünü ve binlerce kişinin karantinaya alındığını ileri sürmüştü.

Pyongyang yönetimi şimdiye kadar, binlerce şüpheli vakayı teste tabi tuttu ancak vaka bildirmedi.

Dünya Sağlık Örgütü internet sitesinde ülkenin yer aldığı listede Kuzey Kore'nin virüse ilişkin sayıları sıfır olarak görünüyor.

Uzmanlar Kuzey Kore’ye de virüsün bulaştığından şüpheleniyor.

Ülke, virüsün ortaya çıkmasının ardından geçen yıl ocak ayının sonlarında sınırlarını tamamen kapatmış ve uluslararası seyahati yasaklamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU