Son kraliyet bebeğiyle bozulan 5 Buckingham geleneği

Windsor'ların yeni üyesi kraliyet alışkanlıklarını sarstı

Prens Harry ile Meghan Markle'ın oğulları Archie Harrison 6 Mayıs pazartesi günü dünyaya gelmişti / Fotoğraf: The Independent 

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in torunu ve tahtın 6. varisi Sussex Dükü Prens Harry ve Sussex Düşesi Meghan Markle'ın 6 Mayıs pazartesi sabahı dünyaya gelen bebekleri alışılagelmiş pek çok kraliyet kuralını yıktı.

3,2 kilogram ağırlığında doğan ve babası Prens Harry'nin ardından İngiltere tahtının 7. sıradaki varisi erkek bebek sahip olduğu pek çok özellik bakımından kraliyet ailesinde bir ilk sayılıyor.  

Yeni bebeğin alışılagelmiş kuralların dışına çıkan 5 özelliği:   

1-Kraliyetin ilk melez üyesi

Kraliyet gelenekleri nedeniyle kariyerine son vererek eşi ve yeni ailesiyle İngiltere’nin Windsor şehrinde yaşamaya başlayan Amerikalı oyuncu Meghan Markle beyaz bir babayla Afrika kökenli bir annenin çocuğu.  Son Kraliyet bebeği Kraliyetin ilk melez bebeği üyesi olarak tarihe geçti.

Bu durumu modern İngiltere’nin olumlu yansımaları olarak gören eleştirilerin yanı sıra, duruma tepki gösterenler de oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BBC Radyo sunucularından Danny Baker yeni doğan bebekle ilgili attığı bir tweete bir şempanze fotoğrafı paylaştı. Meghan’ın ırkıyla dalga geçen Baker’ın ırkçılıkla suçlanmasına sebep olan fotoğrafta bir çiftin kıyafet giydirilmiş bir şempanzenin elinden tuttuğu görülüyor. Baker, fotoğrafın üzerine, “Kraliyet bebeği hastaneden ayrılıyor” yazdı. Sosyal medyada oldukça tepki gören paylaşımın ardından, Baker’ın işine son verildi.

Meghan’la Prens Harry geçen yıl evlenirken Meghan’ın daha önce evlenip boşanmış olması ve tıpkı Kate Middleton gibi soylu bir aileden gelmiyor olması da çokça konuşulmuştu.

2-“Hem ABD başkanı hem İngiltere kralı olabilir”

Bebek, annesi Meghan’ın halen ABD vatandaşı olması dolayısıyla doğuştan Amerikan vatandaşı. Babası Prens Harry’den dolayı da İngiliz vatandaşlığı alan bebek bu nedenle çifte vatandaş. Bebek böylelikle hem İngiliz hem de ABD vatandaşlığı alan ilk Kraliyet üyesi oldu.

Sosyal medyada bebek için, "Hem ABD başkanı hem de İngiltere kralı olabilir" şeklinde yorumlar yapıldı.

3- Daha önce hiçbir kraliyet üyesine verilmeyen isim: Archie Harrison  

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in 8. torunu olan bebeğe Archie Harrison Mountbatten-Windsor ismi verildi. Daha önce hiçbir Kraliyet ailesi üyesine verilmeyen Archie ve Harrison isimlerini alan bebek bu özelliğiyle de dikkatleri üzerine çekti. Windsor soyundan gelenlere kurallar gereği atalarının isimleri veriliyor.

Çİft bebeğin ismini açıkladıktan sonra yapılan bir araştırma, Archie isminin 2025’te İngiltere’deki en popüler isim olacağını ortaya koydu.

Öte yandan bebek kraliyet yasaları gereği, şu anda Prens unvanını alamıyor. Ancak Kraliçe, Prens William ile Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın çocuklarına Prens ve Prenses unvanlarının verilmesini sağlayan 2012 tarihli yasanın benzerini Prens Harry için de çıkartırsa, son kraliyet bebeği de Prens unvanını alabilecek. Aksi takdirde Lord unvanıyla anılacak. 
 


4- Megan ve Harry bebeklerine nezaket unvanı konulmasını istemedi

Meghan ve Harry’nin ricası üzerine bebeğe, alışılmışın aksine, Kraliçe tarafından herhangi bir nezaket unvanı da verilmedi.

Babası Sussex Dükü unvanı taşıyan bebeğe Dumbarton Kontu unvanı verilebilecekken, Meghan ve Harry’nin özel isteği üzerine bebek sadece "Üstat Archie" olarak bilinecek.

Cambridge Dükü Prens William ile Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın çocukları, Cambridge Prensi George, Cambridge Prensesi Charlotte ve Cambridge Prensi Louis unvanlarını taşıyor.

5- Aile doğumdan hemen sonra kameraların önüne geçmedi

Prens William ve Kate Middleton'un 3 çocuğunu da doğumdan birkaç saat sonra hastane çıkışında basın ve halka göstererek ilk görüntüyü verme gelenekleri de, bugüne kadar Kraliyet kurallarının dışına çıkan Meghan ve Harry çifti tarafından bozulmuş oldu. 

Meghan ve Harry Pazartesi doğan bebekleriyle 2 gün sonra çarşamba günü İngiltere’nin başkenti Londra’daki Windsor Kalesi'nde kameralara poz verdi.

Kate Middleton’un aksine Meghan, bebeği kucağında taşımayarak ve doğum kilolarının belli olmasından endişe etmeden açık renk bir elbise giyerek objektiflerin karşısına geçti.   

Meghan’ı diğer kraliyet mensubu kadınlardan ayıran bir diğer özellik de, doğumunu evde ve bir doğum koçuyla yapmak istemesi oldu.

Ancak bebeğin, çiftin evleri Frogmore Cottage’da doğduğu düşünülse de, Meghan’ın evde doğum hayalinin acil bir durumla karşılaşıldığı için gerçekleşmediği ve bebeğin hastanede doğduğu söylentileri de bulunuyor.

Middleton, 3 çocuğunun doğumunda da, pek çok kraliyet mensubu kadının tercih ettiği St Mary’s hastanesine gitmişti.  

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU