Pınar Gültekin’in ailesinin avukatından bilirkişi raporuna tepki: Reddi hakim talep edildi

Pınar Gültekin cinayeti davasının ikinci duruşması yapıldı Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, mahkeme heyetinin reddini talep etti . Talebinin Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar veren heyet, duruşmayı 15 Şubat'a erteledi

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşması yapıldı.

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı, tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gültekin'in yakınları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, Muğla Barosu temsilcileri, kadın hakları derneklerinin üyeleri ve taraf avukatları, duruşma salonunda hazır bulundu.

Tanık Ceren Tunç’un ifadesi dinlendi

Tanık olarak dinlenen Ceren Tunç, Pınar Gültekin ile Cemal Metin Avcı'nın 2,5 yıllık ilişkilerinin olduğunu bildiğini söyledi.

Pınar'ın kendisine "Ev kiramı Cemal ödüyor." dediğini ileri süren Tunç, "Pınar, bana 'Cemal, karısından çok korkuyor.' derdi. Açık açık tehdit ettim gibi cümleler kurmuyordu. Pınar'ın anlattığı kadarıyla Cemal ev kirasını ödüyor ve harçlık gönderiyormuş. Son zamanlarda Cemal'e 'Karına söylerim.' diyerek aldığı paranın meblağının arttırıldığını söylüyordu. Pınar'ın Cemal'den para aldığını kardeşi de biliyordu" ifadelerini kullandı.

Pınar Gültekin’in babası duruşmayı terk etti

Ceren Tunç tanık olarak dinlenirken, mahkeme başkanının daha önce verdiği ifade ile mahkemede verdiği ifade arasında çelişki bulunduğunu söylemesi üzerine Pınar Gültekin’in babası  Sıddık Gültekin, Ceren Tunç’un mahkemede verdiği ifadede katil zanlısı Cemal Metin Avcı’dan Pınar Gültekin’in tehditle para aldığına yönelik iddiası sonrası baba mahkeme başkanının tanığı yönlendirdiğini ileri sürerek duruşma salonunu terk etti.

Tanığın ifadesinin ardından Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Sibel Gültekin ile Ceren Tunç'un yüzleştirilmesini talep etti.

Sibel Gültekin, sanık Cemal Metin Avcı'nın sürekli ablasını rahatsız ettiğini öne sürdü.

Cemal Metin Avcı'nın evli olduğunu bilmeden önce ablasına kira yardımında bulunduğunu savunan Gültekin, "Olaydan kısa süre önce evli olduğunu öğrendi. Ablam, Cemal'e 'Beni rahatsız edersen eşine söylerim.' dedi. Ablam yüklü meblağlarda para almadı. Kendisi sürekli çalışan bir kızdı" diye konuştu.

Avukat Epözdemir, mahkemede sanığın değil, müvekkilinin yargılanmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Bugünkü ifadelerin tamamının yönlendirmeli olduğunu iddia eden Epözdemir, mahkeme heyetinin reddi talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına ve reddihakim talebinin Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar vererek duruşmayı 15 Şubat'a erteledi.

Cemal Metin Avcı’nın eşi de tanık olarak duruşmaya geldi

Duruşmada sanık Cemal Metin Avcı’nın boşanma aşamasında olan eşi Eda Avcı tanık sıfatı ile Muğla Adliyesine geldi.

Duruşmada 2’si SEGBİS kanalıyla üçü mahkeme huzurunda 5 tanık dinlenecek. Tanıklardan birisi de katil zanlısının boşanma aşamasında olduğu eşi Eda Avcı. Eda Avcı Muğla Adliyesi’ne gelirken, adliyenin ön kapısından değil, yan kapısından içeri girdi.

eda.jpg
Sanık Cemal Metin Avcı’nın boşanma aşamasında olan eşi Eda Avcı da duruşmaya tanık olarak katıldı / Fotoğraf: İHA

Av. Epözdemir: “Bilirkişi raporu bilimsellikten uzak”

Duruşma öncesi açıklama yapan Pınar Gültekin’in aile avukatı Dr. Rezan Epözdemir yapılan keşif, tanıklar ve Mahkeme tarafından Pınar Gültekin’e ait cep telefonunun I Cloud şifresinin ABD’den istenmesine yönelik müzekkeresine tepki gösterdi.

Av. Epözdemir, cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı’nın akıl sağılığı ile ilgili bir talebin bulunmadığını belirterek, “Bu rapor bizi tatmin etmedi. Bunun birden gazla gerekçesi var. Bilirkişi raporu çok bilimsellik ile ilişkilendirilecek bir rapor olduğunu düşünmüyoruz.  Biz bu bilirkişi raporunu kim tanzim etmesini beklerdik. Teknik uzmanlık gerektirdiği için fizik ve kimya mühendisi. Peki raporu tanzim eden kim? Polis memuru. O raporda ilginç bir şekilde akademik ve bilimsel tespitler yapmış. Fizik bilimlerine ilişkin kurum ve kurallardan bahsetmiş. Oradaki önermelerden bahsetmiş. Dolayısı ile bizi çok tatmin etmeyen bilimsel bir rapor olduğu kanaatinde değiliz. Polis memurunun hazırladığı bu rapor akademik ve bilimsellikten uzak” dedi.

ABD’ye ICloud müzekkeresine itiraz

Davanın görüldüğü mahkeme tarafından maktul Pınar Gültekin’e ait telefonun katil zanlısı tarafından kırılması sonucu telefon kayıtlarına ilişkin ABD’ye yazılan müzekkereye Av. Epözdemir bir anlam veremediklerini açıkladı.

Epözdemir, “Ben meslek hayatımda böyle bir şey görmedim. Çünkü görebileceğimi de tahmin etmiyorum. Birçok ceza dosyasına baktım. Bir hukukçu ve akademisyen olarak ben böyle bir müzekkere görmedim. Bu müzekkerenin ne amacı olabilir. Kamuoyunda maktuleyi itibarsızlaştırma amacı olabilir. Özel hayatı ile ilgili görüntü ve bilgilerin ifşa edilmesi amacı olabilir. En azından bu amaca hizmet ediyor olabilir. Şimdi kalkıp da ABD bize ait bir yurttaşa ait cep telefonunun ICloud şifresini ve oradaki belgeleri vermez. Bu müzekkerenin cevabı 8 ay mı sürer, 10 ay mı sürer yoksa bir yıl mı sürer. Bu müzekkereden bir cevap alınabilir mi? Kesinlikle alınamaz. ABD tarafından verilir mi? Verilemez. İki ülke arasında 1983 tarihli bir anlaşma var” dedi.

Kadınlardan adliye önünde eylem

Pınar Gültekin duruşmasının yapılacağı Muğla Adliyesi önünde kadınlar da kadın cinayetlerinin durdurulmasına yönelik eylem yaptı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu başta olmak üzere birçok kadın topluluğu duruşma öncesi ellerinde dövizler ile kadın cinayetlerine tepki gösterdiler.

 

AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU